Tientallen boeren rijden met tractoren Uden in om te protesteren

8 juli 2022 om 21:30 • Aangepast 11 juli 2022 om 12:11
nl
Boeren zijn vrijdagavond het centrum van Uden ingereden met hun tractoren om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Rond elf uur staan er nog enkele boeren op een plein aan de Markt in Uden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens een van de boeren zijn ze rond negen uur 'langzaam en toeterend' richting het centrum gereden. "We staan sinds halftien stil op een plein met parkeerplaatsen aan de Markt. We blokkeren niets. Iedereen kan in- en uitrijden", aldus de boer.

Rond elf uur staan er nog altijd enkele boeren op het plein. Een omstander meldt dat een groepje boeren een café binnen is gegaan.

Boeren tegen het stikstofbeleid
Op de tractoren zijn borden met teksten geplakt. Daarop staan verschillende leuzen, waaronder 'Wij strijden voor vrijheid van alle Nederlanders' en 'Den Haag is een mooie stad maar met dit …… kabinet gaat heel Nederland plat'.

De protestactie is er één in een reeks van vele. Ook donderdagavond doken op verschillende plekken in Brabant tractoren op. De boeren willen zo opnieuw aandacht vragen voor de gevolgen van de stikstofplannen van het kabinet.

De boeren rond half tien 's avonds in Uden.
De boeren rond half tien 's avonds in Uden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.