112-nieuws: boeren toeterend door Den Bosch • stadsbus en auto botsen - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: boeren toeterend door Den Bosch • stadsbus en auto botsen

11 juli om 22:35 • Aangepast 12 juli om 13:48
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.58

Woningbrand in Nuenen, niemand in huis aanwezig

Wachten op privacy instellingen...
22.31

Jongeman rijdt met auto tegen boom

Een jonge automobilist is maandagavond in Berkel-Enschot tegen een boom aan geknald. Dat gebeurde om tien voor negen op de Enschotsebaan. De bestuurder raakte volgens een 112-correspondent met een band in de berm en verloor toen de macht over het stuur. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Ambulancebroeders onderzochten de jongeman, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
22.27

Auto vat vlam op de snelweg

Een auto is maandagavond in brand gevlogen op de A27 bij Raamsdonksveer. De twee inzittenden konden de auto op tijd verlaten en raakten niet gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend. Door de fik werd de snelweg in de richting van Breda tijdelijk afgesloten.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
22.20

Botsing met stadsbus, automobilist gewond

Een automobilist is maandagavond in Tilburg gewond geraakt na een botsing met een stadsbus. Het ongeluk gebeurde rond tien voor negen in de avond op de kruising tussen de Beethovenlaan en de Haendellaan. Op foto's is te zien dat de schade groot is. De auto is weggetakeld.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
21.09

Boeren rijden met trekkers door Den Bosch

Zeker twintig boeren zijn maandagavond toeterend met hun trekkers door Den Bosch getrokken. Zo uiten ze hun onvrede over de stikstofplannen van het kabinet. Na een gesprek met wethouder Roy Geers bij het stadion van FC Den Bosch zijn ze weer vertrokken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Foto: Raymond van Keulen.
Foto: Raymond van Keulen.
20.20

Dakbrand in Veldhoven, brandweer blust snel

Bij een kleine brand in een huis in Veldhoven is een deel van het dak beschadigd. De brandweer was er snel bij, waardoor het vuur zich niet verder kon verspreiden. Het deel waar de brand woedde, is gesloopt. Het pand aan de Van Vroonhovenlaan wordt geventileerd.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
17.58

Man rijdt met auto tegen huis van overburen

Een man is maandagmiddag op de Dokter Barentsenstraat in Bergeijk met zijn auto tegen het huis van zijn overburen gebotst. Hij wilde volgens een 112-correspondent zijn vrouw helpen door de wagen in de garage te parkeren, omdat zij dat niet graag zelf doet. Dat ging niet helemaal goed. Plotseling reed hij achteruit tegen de woning van de overburen. Daarna reed hij tegen zijn eigen garage aan. De man is lichtgewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
17.42

Wielrenner gewond bij ongeval in Dongen

Een wielrenner is maandagmiddag gewond geraakt in Dongen. Hij werd op de Kardinaal van Rossumstraat geraakt door een afslaande automobilist. De fietser is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wielrenner gewond na botsing in Dongen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Wielrenner gewond na botsing in Dongen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
17.09

Scooterrijder met alcohol achter het stuur

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Nepvuurwapen gevonden bij controle op A4 bij Ossendrecht

Een nepvuurwapen en waarschijnlijk amfetamine zijn zondagavond gevonden bij een verkeerscontrole op de A4 bij Ossendrecht. De politie zetten een man uit Landgraaf aan de kant, die onder invloed van THC en amfetamine bleek te rijden. Hij is aangehouden. Tijdens de daaropvolgende doorzoeking van de auto vonden agenten een nepvuurwapen en waarschijnlijk amfetamine. Om die reden zijn ook de andere twee inzittenden, mannen uit Arnemuiden en en Maastricht, opgepakt. De verboden goederen zijn in beslag genomen, net als de auto waar ze in reden.

15.31

Vertraging op A50 door vrachtwagen met pech

Wachten op privacy instellingen...
15.25

Bosbrandje in Gilze: 2500 vierkante meter in de as gelegd

De brandweer is maandagmiddag om tien voor drie uitgerukt voor een brand in de Chaamse Bossen in Gilze. Het vuur verwoestte volgens een 112-correspondent zo'n 2500 vierkante meter aan natuur. Na een halfuur was de brand onder controle. De brandweer van Gilze, Rijen, Chaam, Oosterhout en Alphen zijn ingezet om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
De brandweer aan de slag in Gilze (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer aan de slag in Gilze (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
14.10

Tankwagen lekt zoutzuur in Tilburg

Een tankwagen heeft maandagmiddag aan de Hermesstraat in Tilburg zoutzuur gelekt. Het gaat volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant om 'een klein spoortje'. Op foto's van de situatie is een behoorlijke plas te zien. De brandweer is met zes wagens aanwezig om de boel op te ruimen. Er raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
13.30

Man uit Schijndel aangehouden voor mishandeling man en vrouw in Slagharen

Voor de mishandeling van een man en een vrouw in Attractie- en Vakantiepark Slagharen is een man van 35 jaar uit Schijndel aangehouden. Dat meldt RTV Oost. De slachtoffers werden zondag mishandeld tijdens onenigheid bij een van de trekpleisters van het park. Waarover de ruzie ging, is niet duidelijk De man raakte zodanig gewond dat hij met een ambulance voor controle naar het ziekenhuis is gebracht.

13.05

Bewoner aangehouden voor brandstichting

Een bewoner van een appartement aan de Tramsingel in Breda heeft aan het begin van de middag brand gesticht op het balkon van zijn appartement. Hij zou een matras in brand hebben gestoken. De brand heeft niet alleen voor schade aan zijn eigen balkon en appartement gezorgd, maar ook voor schade aan de rest van het gebouw, zo laat een woordvoerder van de politie weten. De man kon snel na de brand in de buurt van zijn appartement worden aangehouden. Er raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
12.10

Inbrekers aangehouden op een wc in Tilburg

Twee mannen zijn zondagnacht aangehouden na een inbraak in een huis aan de Ringbaan Oost in Tilburg. De bewoner was rond halftwee wakker geworden van gebonk en glasgerinkel. Hij hoorde dat er kasten open en dicht geslagen werden en belde daarop direct 112. Toen de eerste agent aankwam, zag hij drie mannen in de tuin staan. Een vluchtte direct weg via de tuin. De twee anderen gingen het huis weer in en konden daar in de wc worden aangehouden.

12.00

Bestuurder (15) van deelscooter denkt politie te slim af te zijn

Een jongen van 15 jaar die een GO-scooter, een deelscooter, bestuurde, dacht de politie in de regio De Langstraat te slim af te zijn. Toen hij de agenten zag, sprong hij van de scooter en nam hij de benen. Via zijn bijrijder wisten de agenten hem alsnog te achterhalen, zo meldt de politie maandagochtend. Toen agenten hem thuis een bezoekje brachten, bleek hij vijftien jaar oud te zijn en geen rijbewijs te hebben. Hij wordt doorverwezen naar HALT en krijgt een bekeuring van vijfhonderd euro van GO-sharing.

10.55

Man vindt zijn gestolen fiets terug op Marktplaats

Een man uit Berkel-Enschot (48) heeft zondagavond samen met een agent zijn gestolen fiets in Tilburg teruggehaald. Dat deed hij nadat hij zijn stalen ros vrijdag op Marktplaats zag staan en een bod deed. Met een agent in burger ging de man zondagavond naar de 'verkoper' van zijn fiets. Het bleek inderdaad te gaan om zijn rijwiel dat op 19 juni was gestolen.

De verkoper, een man van veertig jaar, is aangehouden voor heling, zo laat de politie vanochtend weten.

10.50

Twee auto's vernield in Helmond

In de Kwartelstraat in Helmond zijn dit weekend twee auto's vernield. De vernielingen zouden volgens de politie zijn veroorzaakt door twee daders die op een zwarte scooter zaten. De politie doet onderzoek naar de vernielingen, laat een woordvoerder maandagochtend weten. In de buurt wordt gesproken over jongens op een scooter die met een hakbijl zwaaiden. Dit verhaal bevestigt de politie.

09.20

Man gewond bij steekpartij Roosendaal

Een man met meerdere steekwonden meldde zich zondag rond middernacht bij het ziekenhuis in Roosendaal. De politie vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van een steekpartij in een huis aan de Hoogstraat in die plaats, zo laat ze vanochtend weten. In de zaak werd rond drie uur vannacht een vrouw als verdachte aangehouden. Ze wordt gehoord. De vrouw woont in het huis aan de Hoogstraat.

De man is volgens de politie niet levensbedreigend gewond. Hij heeft nog geen aangifte gedaan.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
09.10

Zwaargewonde in huis Helenaveen, politie vermoedt overval

In een huis aan de Lage Brugweg in Helenaveen is rond acht uur een zwaargewonde man gevonden. De politie vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van een overval. Veel is echter nog onduidelijk, zo laat een woordvoerder van de politie iets na negen uur weten.

Zo kan ze nog niet zeggen of het slachtoffer de bewoner van het huis is. Ook de vraag of het gaat om een gewapende overval, kon ze nog niet beantwoorden. Onduidelijk is ook of er sprake is van één of meerdere daders. De politie doet uitgebreid onderzoek onder meer met een speurhond.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
07.15

Auto vliegt in brand na knal tegen lantaarnpaal

Rond kwart over zeven kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een autobrand en een ongeluk met letsel aan de Aalsterweg in Eindhoven. Op foto's is inderdaad een uitgebrande auto te zien die tegen een lantaarnpaal tot stilstand is gekomen. De auto vloog in brand nadat de automobilist door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen de lantaarnpaal tot stilstand kwam, zo laat de politie weten.

De automobilist ging er na het ongeluk vandoor. Hij is nog niet gevonden, zo laat de politie weten. Even na half acht verspreidde de politie een Burgernetmelding waarin ze aangaf in de omgeving van de Orchideeënstraat, niet ver van de Aalsterweg, te zoeken naar een kale blanke man van tussen de dertig en veertig jaar. Het zou gaan om de bewuste automobilist. Rond negen uur was hij nog niet gevonden. De politie waarschuwt de man niet zelf te benaderen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
01.02

Carjacking in Eindhoven

Een automobilist is zondag rond middernacht in Eindhoven beroofd van zijn auto. Hij zou twee hem onbekende mannen afzetten in Eindhoven toen hij onderweg ineens werd bedreigd met een steekwapen.

LEES OOK: Duo berooft man van auto, bestuurder onderweg bedreigd met steekwapen

De politie onderzoekt de beroving (foto: SQ Vision).
De politie onderzoekt de beroving (foto: SQ Vision).
23.56

Vrachtwagentrekker rijdt in op politieauto

Een vrachtwagentrekker is zondagmiddag op de A16 tussen knooppunt Galder en Hazeldonk ingereden op een politieauto. Dit gebeurde tussen kwart voor vijf en kwart over vijf. Dit meldde de landelijke eenheid zondagavond laat op Twitter. Of er iemand gewond is geraakt, is niet bekendgemaakt. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De bestuurder van deze vrachtwagentrekker wordt verdacht van het inrijden op een politieauto op de A16 (foto: Twitter politie landelijke eenheid).
De bestuurder van deze vrachtwagentrekker wordt verdacht van het inrijden op een politieauto op de A16 (foto: Twitter politie landelijke eenheid).
20.45

Fietser loopt hoofdletsel op

In Hapert is een fietser zondagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk. Het stuur van zijn fiets raakte het stuur van een andere fietser. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone