Monumentale lindeboom in Den Bosch is vergiftigd en wordt gekapt

14 juli 2022 om 16:17 • Aangepast 15 juli 2022 om 15:57
nl
De monumentale lindeboom in het centrum van Den Bosch die volgens onderzoekers doelbewust is vergiftigd, wordt zo snel mogelijk gekapt. De boom aan de Lepelstraat is niet meer te redden. De dader heeft boorgaten in de boom gemaakt, waarin het bestrijdingsmiddel glyfosaat is gegoten. Daardoor sterft de boom af. Datzelfde glyfosaat zit ook in de grond bij de boom.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De boom verkeert sinds september 2021 al in slechte toestand, daarvoor was er niets aan de hand. Omdat er gaatjes in de boom zaten en de bodem tot een diepte van 25 centimeter verhard was, liet de gemeente een gespecialiseerd bedrijf onderzoek doen.

Er is geen andere verklaring voor het afsterven van de boom, dan vergiftiging, concluderen de onderzoekers. De boom is al stervende. "Er zijn geen maatregelen mogelijk om de toestand van de boom te verbeteren. In verband met veiligheidsrisico’s is het nodig om de boom met spoed te kappen", zo luidt het advies.

De gemeente doet aangifte vanwege het bewust vernielen van de boom. In het komende plantseizoen, komt er een nieuwe boom voor terug.

LEES OOK: Monumentale lindeboom in gevaar, mogelijk vergiftigd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!