Video

'Ben nu een echte Kattûhmeppâh', Tom Beugelsdijk maakt tour door Helmond

17 juli 2022 om 11:17 • Aangepast 25 juli 2022 om 17:04
nl
"Vanaf nu ben ik een echte 'Kattûhmeppâh!" Het' klinkt met zijn accent een beetje apart, maar Hagenees Tom Beugelsdijk lijkt zich al helemaal thuis te voelen in Helmond. De iconische voetballer van onder meer ADO Den Haag en Sparta Rotterdam tekende dit weekend verrassend een driejarig contract bij eerstedivisionist Helmond Sport.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De club nam de kiezelharde Haagse verdediger - die landelijke bekendheid kreeg met zijn markante 'Rustââââgh'-uitspraak - mee voor een tour door Helmond. Heel wat anders dan 'zijn' Den Haag, maar Beugelsdijk heeft er zichtbaar schik in.

"Een paar kopballetjes makûh!"

Gretig gaat hij op de foto met voetbalfans. Al kijkt hij even vreemd op als iemand hem 'Even kiek'n!' vraagt, terwijl een telefoon voor het gezicht van het ADO-icoon wordt gehouden. De Helmondse taal is even wennen voor Beugelsdijk. Dit klinkt toch heel anders dan het Haags.

Beugelsdijk loopt onder meer door het centrum, langs de bekende kubushuizen - "Heel aparte huisjes, wel mooi!"- en stadion De Braak en stopt even als hij in een straat levensgrote portretten ziet hangen van een aantal legendarische Helmondse voetballers. Ja, die kent hij wel. "Wilfred Bouma, de 'gebroeders Kerkhof'..." Als iemand hem toeroept dat zijn portret daar in de toekomst bij moet komen te hangen, lacht Beugelsdijk. "Ja, dat zou mooi zijn. Dat zou een hele eer zijn, zeker weten! Een paar kopballetjes makûh!"

LEES OOK: Iconische verdediger Tom Beugelsdijk naar Helmond Sport

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!