Gilze-Rijen blijft zeer waarschijnlijk de warmste plek ooit in Nederland

17 juli 2022 om 11:28 • Aangepast 25 juli 2022 om 17:04
nl
De komende dagen wordt het tropisch warm, maar weerbureaus verwachten niet dat het hitterecord voor Nederland wordt verbroken. Dat record dateert van 25 juli 2019. In Gilze-Rijen steeg de temperatuur toen tot 40,7 graden Celsius. Het was volgens het KNMI voor het eerst dat de temperatuur in Nederland tot boven de 40 graden steeg.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Ook in onder meer Eindhoven en Woensdrecht en ook in het Zeeuwse Westdorpe steeg het kwik die dag tot boven de 40 graden. Het oude hitterecord had 75 jaar stand gehouden. Op 23 augustus 1944 was in het Gelderse Warnsveld een temperatuur van 38,6 graden gemeten.

Een KNMI-woordvoerder laat weten dat de temperaturen maandag en dinsdag fors zullen stijgen, maar hij verwacht niet dat het hitterecord van drie jaar geleden sneuvelt. Volgens de weersverwachting van het KNMI kunnen de temperaturen dinsdag onder meer in onze provincie tot ongeveer 35 graden oplopen en kan die lokaal mogelijk tot 38 graden stijgen.

Andere weerbureaus als Weeronline en Weer.nl houden er rekening mee dat in het zuiden zelfs lokaal de 40 graden wordt aangetikt. Volgens Weer.nl is de kans daarop groter in België dan in Nederland.

LEES OOK:

Gilze-Rijen wil wimpel die bij hitterecord hoort niet ophalen, daarom doet Omroep Brabant dat

Er is verkoeling in aantocht, maar eerst moeten we die 40 graden doorstaan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!