Video

Diégo (20) drumde nummer met The Killers in volle Ziggo Dome: 'Surreëel!'

17 juli 2022 om 13:30 • Aangepast 18 juli 2022 om 11:25
nl
Het zal je maar gebeuren. Je bent 20 jaar oud, studeert muziek en dan vraagt de bekende Amerikaanse band The Killers jou in een volle Ziggo Dome op het podium om een nummer mee te spelen. Dit overkwam zaterdagavond Diego uit Heeswijk-Dinther. Zonder enig spoor van zenuwen drumde hij mee met 'For reasons unknown'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Nou, het was niet helemáál zonder zenuwen hoor", lacht Diégo de ochtend na het memorabele optreden. "Maar ik moet eerlijk zeggen dat het me meeviel hoe eng het was."

"Vooral spannend omdat die wereldberoemde gasten erbij stonden."

Hij studeert in Eindhoven, aan het Rock City Insitute. "Dat is een mbo-muziekopleiding. Ik heb zelf het VWO gedaan, maar ik gebruik dit als opstapje naar het conservatorium in Tilburg, Rotterdam of Amsterdam. Ik heb dus wel vaker opgetreden met bands, maar dat is voor maximaal driehonderd of vierhonderd man. Dit was voor 15.000 mensen!"

Dat is wel even wat anders. "Ja, maar het voelde niet zo. Het was vooral spannend omdat die wereldberoemde gasten erbij stonden. Ik had er niet per se last van dat er heel veel publiek was. Daar had ik wel rekening mee gehouden, maar het viel alleszins mee."

"Mijn vriend zei van tevoren: je moet even dit nummer leren."

Diégo was in Amsterdam met een vriend. "Hij is heel erg fan van The Killers. Ik ken de band ook wel, maar niet heel veel nummers ofzo. Mijn beste vriend zei van tevoren: je moet even dit nummer leren, want daarbij vragen ze soms een drummer op het podium. Ik zei: dat is goed, maar dan maak ik ook een bordje." 'Can I drum?' schreef hij daarop. "Zo kort en leesbaar mogelijk."

Een selfie van Diégo met The Killers in een volle Ziggo Dome (foto: Instagram Diego).
Een selfie van Diégo met The Killers in een volle Ziggo Dome (foto: Instagram Diego).

Vervolgens speelde hij die middag het nummer dat zijn beste vriend had doorgegeven door. Daarna reisden ze samen naar Amsterdam, met het bordje. En dat had succes. Toen was het concert afgelopen, wees de leadzanger Brandon Flowers namelijk naar hem. "That guy with that sign", zei hij. "Ik zie je al heel de avond." Vervolgens liet hij Diégo op het podium komen en meedrummen met het nummer 'For reasons unknown'. "Die vriend van me dacht ook: what the fuck gebeurt hier nou? Het is ons gewoon gelukt!"

"Heel surrealistisch als je daar staat."

Na afloop van het nummer gaf het publiek de drummer uit Heeswijk-Dinther een staande ovatie en scandeerde het zijn naam. "Haha, ja dat was wel een heel apart gevoel. Het is heel surrealistisch als je daar staat."

Ook kreeg hij nog een mooi aandenken van Brandon Flowers. "Hij zei op het podium: kom, een selfie!" Dat is wel een legendarische foto geworden, met het publiek op de achtergrond!"

"Hoop dat dit niet mijn laatste keer was op zo'n groot podium."

Volgend jaar hoopt Diégo af te studeren aan het Rock City Insitute. "Dan hoop ik dat ik hier een beetje mijn werk van kan maken. Dat dit niet de laatste keer was op zo'n groot podium."

Het optreden met The Killers staat hoe dan ook goed op zijn cv. "Of dit een vliegende start is? Ik hoop het wel!"

LEES OOK: Sven zong duet met Ed Sheeran: 'We deden een van mijn favoriete nummers'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!