34,2 graden op de heetste plek in Brabant: dinsdag nog een tandje erbij

18 juli 2022 om 18:43 • Aangepast 19 juli 2022 om 18:18
nl
34,2 graden in Woensdrecht is de hoogste temperatuur die maandag in onze provincie is gemeten. Gilze-Rijen bleef met 33,9 graden net onder de 34 steken. En in Eindhoven en Volkel steeg het kwik tot respectievelijk 33,5 en 33,3 graden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In Zeeland was het maandag zelfs nog wat warmer. In Westdorpe om precies te zijn werd met 35,4 graden de hoogste temperatuur van Nederland gemeten. Temperaturen die volgens weerbureau Weerplaza tussen vier en vijf uur maandagmiddag werden bereikt. Waarbij weerman Raymond Klaassen opmerkt dat 35 graden voor Nederland echt bijzonder is.

We kunnen onze borst echter nat maken, want dinsdag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Dinsdag wordt sowieso de warmste dag van de week. En misschien wel van het jaar zo gaf een collega van Klaassen, Wouter van Bernebeek, eerder op maandag al aan.

"Dan gaan we naar temperaturen van 36 tot 38 graden en het is niet uitgesloten dat het langs de grens met België lokaal 39 of zelfs 40 graden kan worden", zei hij. "Een goede reden om inspanning overdag te vermijden."

We houden maandag en dinsdag een hitteblog bij. Kijk hier voor het blog van vandaag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!