Video

Trucker die zijn wagen stilzette op de A28 beschuldigd van dodelijk ongeluk

20 juli 2022 om 15:29 • Aangepast 21 juli 2022 om 15:20
nl
Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mill wordt ervan beschuldigd dat hij vorige week een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt op de snelweg A28 in het Drentse Beilen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zette de man zijn vrachtwagen stil en vormde zich achter hem een file. Daar ontstond een botsing waarbij een chauffeur van een bestelbus en een motorrijder betrokken waren. De 56-jarige motorrijder uit Amersfoort kwam om het leven.

De chauffeur van de bestelbus, een man van 55 zonder vaste woonplaats, zou medeschuldig zijn. Hij reed bovenop de motorrijder.

Boerenactie
Mogelijk heeft de vrachtwagenchauffeur uit Mill zijn wagen stilgezet om gehoor te geven aan een oproep van Agractie. De boerenactiegroep had gevraagd om solidariteit te tonen. Op verschillende plekken werd ook op snelwegen op dit tijdstip het verkeer gestremd.

Beide verdachten zijn afgelopen weekend verhoord en vrijgelaten. Wel zijn hun rijbewijzen ingenomen. Een 112-correspondent laat weten dat de vrachtwagenchauffeur mogelijk niets heeft gemerkt van het dodelijk ongeluk. De bestuurder kon worden opgespoord, omdat een getuige een foto van de truck met de politie had gedeeld, zo meldt de correspondent.

'Levensgevaarlijk'
Volgens het OM moet nog blijken of de vrachtwagenchauffeur ook meedeed aan die actie. “Het stilzetten van voertuigen op doorgaande wegen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Dat blijkt wel uit dit tragische ongeval”, zegt hoofdofficier van justitie Diederik Greive van het parket Noord-Nederland. Hij vindt het voorbarig een link te leggen met de oproep van Agractie. "Je houdt overal rekening mee. De bestuurder van de vrachtwagen kan zijn voertuig ook vanwege een technische oorzaak tot stilstand hebben gebracht."

LEES OOK: 'Leg je werk een kwartier neer voor de boeren', vraagt actiegroep Agractie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!