FC Eindhoven moet opnieuw beginnen, maar wil ambities niet bijstellen

21 juli 2022 om 07:30 • Aangepast 21 juli 2022 om 12:29
nl
FC Eindhoven was de verrassing van afgelopen seizoen. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie verloor daardoor veel basisspelers. Trainer Rob Penders moet dus opnieuw beginnen, maar ziet ook voordelen aan het succesvolle jaar. “We zijn wat aantrekkelijker.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De club aan de Aalsterweg wil dit seizoen het liefst het kunststukje van afgelopen seizoen herhalen, maar hoe realistisch is dat? FC Eindhoven verloor zo’n zes basisspelers en dus is de vraag wat er verwacht mag worden van de Eindhovenaren.

"We moeten ambitie blijven tonen."

“We moeten ambitie blijven tonen”, vertelt Rob Penders na de verloren lichtstadderby tegen PSV. “We moeten niet in paniek raken na een 5-0 nederlaag tegen PSV. Ik heb er vertrouwen in dat we over een aantal weken klaar zijn voor de competitie. We willen weer meedoen om de play-offplekken.”

Hoe anders klinken deze woorden dan ongeveer een jaar geleden. Toen sprak Penders de woorden uit dat ze het beter wilden doen dan het jaar daarvoor (plek 15). Het geeft aan dat het afgelopen seizoen de club goed heeft gedaan.

“We zijn als club wat aantrekkelijker. Dat is ook de reden dat bijvoorbeeld Naoufal Bannis voor ons heeft gekozen.” De spits komt voor een jaar over van Feyenoord maar had meerdere opties.

"Ik zie genoeg goede dingen."

“Ik heb mijn opties overwogen, maar bij FC Eindhoven kreeg ik het meeste vertrouwen. Het is na NAC vorig seizoen zeker geen stap achteruit. Ik ga hier alles spelen en ik weet dat we de play-offs kunnen halen” vertelt de aanvaller.

Toch geeft trainer Penders toe dat er nog veel werk te doen is. “We moeten opnieuw beginnen. We missen nog veel spelers en er zijn veel nieuwe spelers gekomen. Er komt ook nog wat aan. Dat heeft tijd nodig. Maar ik zie genoeg goede dingen.”

LEES OOK:

PSV wint eenvoudig de lichtstadderby van FC Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!