Danny van Poppel sluit Tour de France af met 5de top-10 klassering

24 juli 2022 om 19:57 • Aangepast 25 juli 2022 om 19:41
nl
Danny van Poppel is zondag zevende geworden in de slotetappe van de Tour de France. Het is de vijfde top-10 klassering van de sprinter uit Moergestel tijdens deze Ronde van Frankrijk. Van Poppel is na het afstappen van Steven Kruijswijk en Mathieu van der Poel de enige Brabander die Parijs heeft gehaald.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Op de Champs-Élysées in Parijs moest het sprinterskorps zondag het hoofd buigen voor de Belg Jasper Philipsen, die zijn tweede Touretappe won. Nederlander Dylan Groenewegen werd tweede. Van Poppel werd dus zevende, op ruime afstand van de winnaar.

Het is vijfde keer dat de 28-jarige renner van BORA-hansgrohe deze Tour in de top-10 eindigt. Met deze top-10 plaatsen werd Van Poppel zevende in het puntenklassement Vooral in de eerste etappes van de Grande Boucle was Van Poppel meermaals dichtbij een ereklassering.

Zo werd hij:

  • vierde in etappe 2
  • tiende in etappe 3
  • zevende in etappe 4
  • vijfde in etappe 15
  • en dus zevende in etappe 21

Van Poppel is de enige Brabantse renner die Parijs dit jaar haalde. Steven Kruijswijk en Mathieu van der Poel stapten eerder in deze ronde af.

Winnaar
De Deen Jonas Vingegaard won zondag de Tour. De klassementsrenner van Jumbo-Visma moest in zijn gele trui alleen nog finishen in Parijs. Halverwege de Tour nam hij de gele trui over van de Sloveen Tadej Pogacar. Van Poppel eindigde op ruim 4,5 uur als 109de in het algemeen klassement.

LEES OOK: Steven Kruijswijk voorlopig uitgeschakeld na val in Tour de France

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!