Jeroen Dijsselbloem is op huizenjacht in Eindhoven: dit zijn 5 kanshebbers
Villa in de Ministerlaan
Een grote tuin voor de hond is misschien wel de belangrijkste eis voor het toekomstige huis van Dijsselbloem. De kinderen zijn de deur uit, dus het huis hoeft niet groot te zijn maar de hond heeft wel ruimte nodig. Dat krijgt hij voor iets meer dan twee miljoen euro aan de Ministerlaan in Eindhoven, een passende straatnaam voor Dijsselbloem als oud-minister van Financiën.
Tussen de mensen in Woensel-West
Een villa ligt wat verder uit het stadscentrum en dat ziet Dijsselbloem niet helemaal zitten. Hij wil graag een benaderbare burgemeester zijn die tussen de mensen leeft. In deze jaren 30-woning leeft hij voor vier en een halve ton midden tussen de rasechte Eindhovenaren in de volksbuurt Woensel-West. Een extra pluspunt is de dertien meter diepe tuin waar de hond op het gras kan razen.
Op de fiets naar het stadhuis
Over de busbaan naar het werk rijden, heeft deze toekomstige burgemeester niet voor ogen. "Het liefst fiets ik door het centrum naar het stadhuis", vertelde Dijsselbloem toen verslaggever Rogier van Son hem bezocht. Fietsen is bij dit appartement niet nodig want het ligt drie minuutjes lopen van het stadhuis af. En wie wil er nou niet wonen aan de Paradijslaan? Dat kan als de burgemeester er een half miljoen voor over heeft. Enige minpuntje is dat de hond het moet doen met een balkon. Het groene en bosrijke Anne Frank-plantsoen ligt daarentegen op vier minuutjes lopen.
Toezicht op de stad en favoriete voetbalclub
Na een jeugd in Eindhoven heeft Dijsselbloem zijn liefde voor PSV nooit losgelaten. Zo bekende hij aan Omroep Brabant dat er altijd een PSV-miniatuurauto op zijn bureau stond, ook bij lastige gesprekken over geldzaken. Nu hij terugkomt naar de stad, hoopt hij veel wedstrijden van zijn favoriete club te bezoeken. Als hij in dit appartement in de Lichttoren boven de parkeergarage de Witte Dame gaat wonen, loopt hij in tien minuutjes naar huis vanaf het stadion. En kijkend door het raam kan hij op grote hoogte toezicht houden over de hele stad, dat mag wel iets meer dan acht ton kosten.
Om de hoek bij ons mam
Dijsselbloem gaf eerder toe dat zijn Brabantse accent is weggezakt door de jaren heen. Toch is het voor hem altijd ‘ons mam’ gebleven. Die bezoekt hij regelmatig in Son, wat nu helemaal een eitje wordt. Een burgemeester die buiten zijn gemeente woont kan natuurlijk niet, maar om toch dichtbij zijn moeder te wonen en binnen de grenzen van de stad te blijven, moet hij in het Sprookjesbosch zijn. Deze straat in de wijk Blixembosch-Oost grenst aan Son. Het huis van iets minder dan vijf ton heeft een grote tuin waar de hond kan spelen en de burgemeester na een drukke dag met de beentjes omhoog kan zitten.
Verslaggever Rogier van Son was vorige week op bezoek bij Dijsselbloem in Wageningen.