Video

Vrouw wil niet van eiland af: politie, ambulance en duikteams gealarmeerd

25 juli 2022 om 16:40 • Aangepast 26 juli 2022 om 16:33
nl
Een vrouw heeft maandagmiddag opschudding veroorzaakt in het Henri Dunant Park in Eindhoven. Ze was rond half drie in een grote vijver naar een eiland gezwommen en wilde daar niet vanaf. Het ging volgens de politie om een verwarde vrouw, die mogelijk een gevaar voor zichzelf vormde. Zo had zij vermoedelijk een scherp voorwerp bij zich en had zij zichzelf verwond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw sloeg verzoeken van massaal opgetrommelde agenten in de wind. Ondertussen werd de brandweer ingeschakeld en die rukte met een aantal wagens en een speciaal reddingsteam uit. Vanuit Den Bosch werd zelfs een duikteam van de brandweer opgeroepen. Ook werd er een ambulance ingeschakeld. De vrouw moest uiteindelijk met onder meer een taser onder controle worden gebracht. Een agent wist haar over te halen om naar de kant te komen.

Ondertussen leek de hele omliggende wijk uitgelopen. Zelfs de brandweer moest helpen met het wegsturen van mensen, zo meldde een 112-correspondent. Eén persoon maakte het wel erg bont door met een hond de hulpverleners lastig te vallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!