Man (27) in Helmond aangehouden in zaak van moord op Peter R. de Vries

27 juli 2022 om 11:20 • Aangepast 28 juli 2022 om 11:15
nl
Een man van 27 is dinsdagavond in Helmond aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op Peter R. de Vries. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagochtend.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van ANP
Geschreven door

De man, die geboren is op Curaçao, werd dinsdagavond rond half tien gearresteerd in een huis in Helmond. Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakte van een crimineel netwerk dat tegen betaling gewelddadige klussen in opdracht uitvoert.

Aan de man zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij.

Levenslang geëist
Tegen de twee vermoedelijke uitvoerders, die kort na de aanslag werden opgepakt, is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. De rechtbank stelde de uitspraak onlangs voor onbepaalde tijd uit, omdat het OM na afronding van het proces nieuwe getuigenverklaringen aan het dossier heeft toegevoegd.

Vanaf 4 juli lijkt het onderzoek naar andere mogelijk betrokkenen bij het moordcomplot in een stroomversnelling geraakt. In de penitentiaire inrichting in Lelystad hield de politie toen de 27-jarige Pool Krystian M. in zijn cel aan; hij zou de uitvoerders rechtstreeks hebben aangestuurd. De man zat vast in verband met een liquidatiepoging in Zeewolde in oktober vorig jaar.

Meerdere aanhoudingen
In Spanje en op Curaçao werden op dezelfde dag ook twee verdachten aangehouden, van 26 en 27 jaar. De drie verdachten zitten allen vast.

Het vermoeden bestaat dat de moord op Peter R. de Vries te maken heeft met zijn rol als vertrouwenspersoon in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, waarin als hoofdverdachte Ridouan Taghi terechtstaat. Eerder werden al de broer en de advocaat van de kroongetuige vermoord. De nieuwe getuige in de zaak tegen de twee uitvoerders, Delano G. en Kamil E., heeft onder meer over de link naar Taghi verklaard.

LEES OOK: Moordverdachte Peter R. woonde nog niet lang in Helmond: 'Leek wel aardig'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!