Moordverdachte Peter R. woonde nog niet lang in Helmond: 'Leek wel aardig'

27 juli 2022 om 16:26 • Aangepast 29 juli 2022 om 08:03
nl
Bewoners rondom het Gulperplantsoen in Helmond schrokken dinsdagavond toen er plotseling een arrestatieteam in de straat stond. Een 27-jarige man werd aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op Peter R. de Vries. "Er stonden ineens een stuk of tien gewapende agenten in de straat."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Rond half tien stopten meerdere politiewagens in de wijk. Een van de buurtbewoners zag vanuit haar raam hoe een arrestatieteam naar het huis aan de overkant liep. "We zaten op de bank tv te kijken, toen we vanuit het raam de agenten voorbij zagen komen", herinnert ze zich.

"Ze gooiden eerst iets over de schutting, dat gaf een knal. Daarna braken ze de deur open en gingen ze naar binnen." Ze vertelt dat ze geschreeuw had verwacht, maar dat het rustig bleef. "Het was wel schrikken."

"Ik dacht dat mijn raam eruit vloog."

De knal was in de wijde omgeving te horen. Een man die een stukje verderop woont, is daarna naar buiten gegaan om te kijken. "Het was niet iets wat ik had willen zien, maar je bent toch benieuwd als je al die politie ziet", vertelt hij. Ook hij zag hoe de deur van de verdachte werd opengebroken.

De buurman van de verdachte zag het ook gebeuren. "Volgens mij gooiden ze een flitsgranaat over de schutting. Daardoor raak je gedesoriënteerd", legt hij uit. "Het knalde zo hard, ik dacht dat mijn raam eruit vloog."

Vanuit zijn raam kijkt hij uit op de tuin van de verdachte. "Ik heb alles gevolgd. Hij had zich in het zwembad verstopt", meent hij. Even later kwam het arrestatieteam met de verdachte naar buiten en werd hij in een busje gezet.

"Ik krijg er helemaal kippenvel van."

Buurtbewoners zeggen dat ze de 27-jarige verdachte niet goed kennen. Hij woonde er volgens de meesten pas kort, niet langer dan een jaar. "Je zegt 'hallo' als je elkaar tegenkomt, maar verder kende ik hem niet. Ik weet wel dat hij net een kind had gekregen. Hij kwam altijd aardig over", vertelt een buurtbewoner.

Meerdere buurtbewoners geven aan dat ze dinsdagavond niets hebben meegekregen van de arrestatie. "Nee joh, was dat hier? Ik krijg er helemaal kippenvel van!", roept een vrouw. Wel hoorden velen de harde knal. "Ik dacht dat er iets omgevallen was. Achteraf hoorde ik van de arrestatie."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!