Wisseltruc op Tilburgse Kermis: kinderattractie vervangen door Power Surge

28 juli 2022 om 19:19 • Aangepast 4 augustus 2022 om 15:37
nl
De Duitse attractie Zauber der Phantasie staat niet meer op de Tilburgse Kermis. De kinderattractie kwam niet door de keuring en stond vijf dagen stil op de Besterdring. Woensdagnacht hebben de Duitse wagentjes die over een baan getrokken worden, plaats gemaakt voor de Power Surge, een draaiende constructie op grote hoogte. Dat een attractie tijdens de kermis vertrekt, komt volgens de gemeente bijna nooit voor.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Zauber der Phantasie werd vlak voor de start van de Tilburgse Kermis gekeurd, maar voldeed niet aan de Nederlandse eisen. “Het lukte niet om tijdens de kermis alsnog de benodigde aanpassingen door te voeren”, vertelt een gemeentewoordvoerster. De attractie, een soort 'achtbaan' voor kleuters, liet de lampjes branden, maar bleef dicht.

“Blij dat we een vervangende attractie gevonden hebben.”

De gemeente ging daarom opzoek naar een passende vervangende attractie. “We hebben gelukkig een groot netwerk en zijn blij dat het gelukt is iets te vinden. En ook iets dat daadwerkelijk op die plek past qua afmetingen en opbouw.” Zauber der Phantasie was qua oppervlakte niet een heel grote attractie.

Woensdagnacht is de Duitse kinderattractie afgebroken en rond vijf uur ’s ochtends begon de opbouw van de Power Surge. “Die stond een paar dagen geleden nog in Uden en had de keuring wel op orde. Zij wilden graag nog een paar dagen op het kermislint staan en ons daarmee ook een beetje helpen”, legt de gemeentewoordvoerster uit.

Donderdagmiddag konden de eerste kermisbezoekers al hun maag testen in de Power Surge. Een pittige attractie die hoog ronddraait en meerdere keren over de kop gaat.

“Zo’n wisseling tijdens de kermis is heel zeldzaam.”

De gemeente is blij dat de plek is opgevuld. “Ik kan mij niet herinneren dat we tijdens de kermis ooit een wisseling hebben gehad, het is echt heel zeldzaam.” Volgens de woordvoerster komt een last-minute afzegging of vertrekkende attractie tijdens de opbouw weleens voor, maar echt tijdens de kermis eigenlijk nooit.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!