Van Nistelrooij en PSV klaar voor vuurdoop: 'Topwedstrijd tegen topteam'

30 juli 2022 om 07:00 • Aangepast 8 augustus 2022 om 14:49
nl
“De puzzel van de voorbereiding is gelegd. We gaan zien hoe we fysiek staan als geheel. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zei dit voorafgaand aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, deze zaterdagavond tegen Ajax. De debuterende oefenmeester is blij dat het seizoen eindelijk kan beginnen: “Nu gaat het om het echie, en daar kijk ik wel graag naar uit.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

In de Johan Cruijff Arena trappen bekerwinnaar PSV en landskampioen Ajax het seizoen af in de strijd om de eerste prijs. “Het is duidelijk wat dit voor een affiche is. Een topwedstrijd tegen een topteam,” sprak de 46-jarige Van Nistelrooij.

"Ik denk dat het een pittige en felle wedstrijd wordt."

Ook de teruggekeerde aanvoerder Luuk de Jong verwacht er veel van: "Ik denk dat het een pittige en felle wedstrijd zal gaan worden. Ajax is op dit moment heel goed, maar daar hebben we onze tactieken voor."

De Jong haalt veel vertrouwen uit de oefencampagne van de Eindhovenaren: "De wedstrijden die we gespeeld hebben waren van goed niveau en daaruit hebben we veel meegenomen. Ik heb het gevoel dat we als team direct klaar zijn om de strijd aan te gaan met Ajax."

"We hebben Cody Gakpo tot onze beschikking."

Van Nistelrooij denkt hetzelfde als zijn aanvoerder. De Geffenaar werd in maart aangesteld als nieuwe trainer: “Dan kun je al veel voorwerk doen en dat is prettig. We staan morgen zo goed mogelijk voorbereid aan de aftrap.”

Of sterspeler Cody Gakpo aan de aftrap verschijnt, was voor vele PSV-fans de grote vraag. Van Nistelrooij verklapte dat de aanvaller er 'gewoon’ bij is: “We hebben Cody tot onze beschikking. Dat is duidelijk.” Ook André Ramalho is beschikbaar. Of het tweetal in de basis staat, wil Van Nistelrooij niet prijsgeven.

Olivier Boscagli, Mauro Junior, Yorbe Vertessen, Carlos Vinicius en ook Noni Madueke zijn geblesseerd. Zij zullen vanaf de tribunes toekijken.

PSV speelt dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd. In de eerste ontmoeting met Monaco in de voorronde voor deelname aan de Champions League staan grote belangen op het spel. In financieel opzicht zou de wedstrijd tegen de Fransen van groot belang kunnen zijn.

"De wedstrijd tegen Ajax is het enige wat telt."

Of Van Nistelrooij dit allemaal heeft meegenomen in zijn wedstrijdvoorbereiding?: “Nee, eigenlijk niet. We hebben ons voorbereid op deze wedstrijd en dat is het enige wat telt. Met vijf wissels gaan we zien of we maximaal kunnen gaan.”

Er zijn voetballiefhebbers die de Johan Cruijff Schaal niet meer als een hoofdprijs beschouwen. Luuk de Jong denkt daar anders over: “Het blijft altijd een prijs. Je wilt elke prijs winnen als topsporter en helemaal in zo’n mooie wedstrijd tegen Ajax.”

LEES OOK: PSV-aanvaller Madueke maanden aan de kant door ernstige enkelblessure

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone