Wilde achtervolging over A16 en A59, overvallers gooien geld uit het raam - Omroep Brabant
Video

Wilde achtervolging over A16 en A59, overvallers gooien geld uit het raam

1 augustus om 18:24 • Aangepast 2 augustus om 18:10
nl
Een overval in Rotterdam is maandagmiddag na een wilde achtervolging geëindigd in Raamsdonksveer. Bij de overval is volgens de politie een wapen gebruikt. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.

Na de overval op de Bosdreef in Rotterdam gingen de daders er in een auto vandoor. Via de A16 draaide de vluchtauto de A59 op. De daders werden achtervolgd door meerdere politiewagens. Ook werd een politiehelikopter ingezet.

De Rotterdamse politie kreeg bij de achtervolging hulp van collega's uit onze provincie. De achtervolging strandde op een afrit van de A59. Agenten hebben daar een verdachte aangehouden. In de omgeving werd naar meerdere verdachten gezocht en na enige tijd werden nog twee mensen opgepakt.

Geld uit het raam gegooid
Meerdere weggebruikers hebben de achtervolging zien gebeuren. Zo ook Jesse, die op de A59 bij Oosterhout reed toen er een zilveren Volkswagen Golf voorbijreed. "Ik hoorde politie achter me en ging aan de kant. De chauffeur van de Volkswagen stak zijn hand uit het raam, met wat het leek een telefoon om het te filmen. De bijrijder gooide briefjes van twintig en vijftig euro naar buiten."

De briefjes landden op de auto van Jesse. "Ik denk dat het ging om duizenden euro's. Het geld waaide over de snelweg."

Agenten van politie Maas-Rotte vonden eenmaal terug bij het bureau nog twee briefjes van 50 euro tussen de grille van de auto.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.