Ambitieus Helmond Sport droomt al: 'Over drie jaar meedoen om promotie'

4 augustus 2022 om 07:00 • Aangepast 10 augustus 2022 om 14:17
nl
Helmond Sport wil de onderkant van de Eerste Divisie voorgoed achter zich laten. Als het aan de hekkensluiter van vorig seizoen ligt, zijn de jaren van ellende voorbij. Er wordt zelfs al gedroomd van Eredivisie-voetbal. Deze ambities worden niet onder stoelen of banken gestoken: “Beter een goede ambitie uitspreken dan helemaal geen ambitie”, stelt technisch manager Louis Coolen.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

De afgelopen vijf seizoenen, eindigden de Helmonders vier keer op een van de onderste twee plaatsen. Des te opmerkelijker zijn de ambities van de club. Coolen, die sinds jaar en dag verbonden is aan Helmond Sport, wil maar één ding: “We willen bouwen aan een standvastige club die sowieso nacompetitie speelt en een keer de sprong kan maken naar de Eredivisie.”

"De komende twee seizoenen willen we de nacompetitie halen."

Dit moet dan gebeuren door middel van een driejarenplan. “De komende twee seizoenen willen we de nacompetitie halen." In seizoen drie ligt de lat nog hoger: “Echt meespelen om promotie”, legt Coolen uit.

In Helmond was het al jaren duidelijk dat de club een nieuw stadion wil. Nadat geldschieter én voorzitter Philipp van Esch de club ging ondersteunen, zijn deze plannen in een stroomversnelling geraakt. Van Esch heeft ook aandelen bij KV Mechelen, de Belgische club waar Helmond sinds een paar jaar mee samenwerkt.

"De plannen die ze hier hebben, spreken mij heel erg aan."

“We hopen in het seizoen 2024/2025 naar een nieuw stadion te gaan. Dan moeten we niet met de laatste plaats in de Eerste Divisie aankomen”, stelt Coolen. Stap 1 is om sportief beter te gaan presteren. Dankzij een financiële injectie mede door de nieuwe voorzitter, kan technisch manager Coolen een betere selectie gaan samenstellen.

Illustratief is de transfer van Tom Beugelsdijk naar Helmond Sport. De Hagenees speelde ruim tweehonderd wedstrijden op Eredivisie-niveau. Beugelsdijk trok, mede dankzij de ambitieuze plannen, deze zomer naar Helmond.

De 31-jarige mandekker zegt daarover: “Als je naar de ranglijst kijkt en ziet dat ze twintigste eindigen, dan had ik wel een andere stap in mijn gedachten. Maar de plannen die ze hier hebben spreken mij heel erg aan."

“Buiten het veld is het allemaal heel sociaal en vriendschappelijk."

De oud-verdediger van onder andere ADO Den Haag hoefde dan ook niet lang na te denken: "Helmond wilde me heel graag hebben en dat is iets wat ik heel erg waardeer." Ook de gemoedelijke Helmondse sfeer vond de verdediger een groot pluspunt: “Buiten het veld is het allemaal heel sociaal en vriendschappelijk en dat ligt me heel erg.”

Naast Beugelsdijk haalde Coolen meer spelers met Eredivisie-ervaring:

  • Elmo Lieftink kwam over van De Graafschap,
  • Bram van Vlerken van Almere City,
  • Peter van Ooijen van FC Emmen.

Helmond Sport is met deze kwaliteitsimpulsen zo goed als klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. Louis Coolen heeft nog één wens: “We zijn aan het kijken of we ons in de voorhoede ons nog kunnen versterken.”

LEES OOK: 'Ben nu een echte Kattûhmeppâh', Tom Beugelsdijk maakt tour door Helmond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!