Farmers Defence Force: maak je op voor de hardste acties ooit - Omroep Brabant

Farmers Defence Force: maak je op voor de hardste acties ooit

vrijdag om 18:14 • Aangepast zaterdag om 18:09
nl
Farmers Defence Force (FDF) is totaal niet tevreden over het eerste overleg dat boerenorganisaties met het kabinet hebben gehad. "Als ik zo de stemming een beetje proef, denk ik dat je je kunt opmaken voor de hardste acties die FDF ooit gevoerd heeft", zegt voorman Mark van den Oever.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Hij wil niet zeggen om wat voor soort acties het gaat. "Daar gaan we niet over uitweiden, maar we gaan zeker escaleren."

Volgens Van den Oever is de kloof tussen het kabinet en de boeren groot. Hij vergelijkt hem met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. "De impasse is groot, we zijn terug bij af", zegt hij. Van den Oever voegt eraan toe: "Nu zijn de vergaderboeren uitgewerkt en moeten de actieboeren weer aan de gang."

Van den Oever zegt dat hij geen oproepen wil doen aan zijn achterban. "Die boeren weten zelf goed wat ze wel en niet kunnen doen. Niemand is voor asbest op de snelweg gooien. Ik denk dat we het daar met zijn allen wel over eens zijn. Maar kijk, het is natuurlijk ook onze achterban, wij gaan ze niet afvallen. Bij eerdere protesten in het oosten van Nederland werd asbesthoudend materiaal op de snelweg gegooid.

LEES OOK: Dit is wat je moet weten om de stikstofcrisis te begrijpen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone