Xavi Simons na eredivisiedebuut voor PSV: ‘Ik ben niet perfect’

7 augustus 2022 om 09:30 • Aangepast 8 augustus 2022 om 10:39
nl
Waar het voor veel spelers bij PSV voelde als een tussendoortje, was de wedstrijd tegen FC Emmen voor Xavi Simons juist wel bijzonder. Na avonturen bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain maakte de middenvelder zaterdagavond zijn eredivisiedebuut. Hij genoot van de supporters en het stadion.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het wordt toch wel gezien als een stunt dat Xavi Simons tegenwoordig voetbalt in het shirt van PSV. De jonge middenvelder staat bekend als een groot talent en hij wil die belofte inlossen bij de Eindhovense club. Maar de voetballer zelf tempert de verwachtingen.

“Ik ben nog een jonge speler. Ik heb nog een hele carrière voor mij. Er zijn nog genoeg dingen om te verbeteren. Ik ben zeker niet perfect.” Waar hij zich moet verbeteren wil de middenvelder niet zeggen. “Dat is iets tussen mij en de trainer.”

"Hij is nog maar 19 jaar, maar neemt al een hoop ervaring met zich mee."

De trainer zelf was lovend over Simons. “Iedereen verwacht dat hij het verschil kan maken en dat doet hij ook. Hij is vlug in de duels maar schakelt ook goed om. Hij heeft fantastische kwaliteiten.”

Ruud van Nistelrooij vervolgt zijn verhaal: “Hij is een echte professional. Hij is nog maar 19 jaar oud, maar neemt al een hoop ervaring met zich mee.”

Terug naar Simons, die genoot van zijn eredivisiedebuut in een vol Philips Stadion. “Het waren mijn eerste 90 minuten. Ik heb er van genoten. Het stadion is prachtig en zeker wanneer de supporters ons toezingen.”

"Het gaat goedkomen tegen AS Monaco"

Het feit dat het voor de middenvelder pas zijn eerste 90 minuten waren geeft aan dat hij nog geen onbetwiste basisspeler is. “Iedereen wil gewoon spelen en genieten, maar er is veel concurrentie. We zijn een hecht team en iedereen vecht voor zijn plek.”

Dinsdag wacht voor PSV de cruciale wedstrijd tegen AS Monaco. Met een verleden bij Paris Saint-Germain kent de middenvelder de club goed. “Het is een heel fysiek team. Vooral in de één tegen één situaties zijn ze sterk. Maar wij kijken naar ons eigen team. Het gaat goedkomen.”

LEES OOK: PSV is bij seizoenstart snel klaar met FC Emmen en wint met ruime cijfers

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!