Van Nistelrooij en De Jong loven karakterploeg PSV na spektakelstuk - Omroep Brabant

Van Nistelrooij en De Jong loven karakterploeg PSV na spektakelstuk

10 augustus om 08:00 • Aangepast 10 augustus om 15:14
nl
Na afloop waren Ruud van Nistelrooij en Luuk de Jong eensgezind. Het was niet goed wat PSV liet zien, maar dat er alsnog gewonnen werd van AS Monaco was een geweldige prestatie. De spits werd matchwinner in de verlenging en gaf al toe dat hij van de adrenaline waarschijnlijk voorlopig nog niet slaapt.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

'Veerkracht' was het woord dat Luuk de Jong gebruikte na afloop. PSV won wonderbaarlijk met 3-2 van AS Monaco en houdt zicht op de Champions League. De spits loofde de instelling van zijn ploeg. Want hoewel PSV 120 minuten lang onder druk stond en zelfs op achterstand, bleven de elf erin geloven.

“We hadden het lastig, maar we bleven in de wedstrijd. Niemand liet zijn kop hangen, dat laat zien dat we veel karakter in deze ploeg hebben. We blijven doorgaan.”

"We weten dat we nog niet op het niveau zitten van de Champions League"

Ook trainer Ruud van Nistelrooij was vol lof over zijn elftal. “We weten dat we nog niet op het niveau zitten van de Champions League. Dat zag je vandaag ook. Maar dit is een uitzonderlijk team. Er zit iets in deze ploeg. Ze geven nooit op. Ik zie ook genoeg wereldacties. De sliding van Armando Obispo die de 3-1 voorkomt, de reddingen van onze keeper en het koppen van Luuk de Jong, het is allemaal van wereldklasse.”

Het feit dat PSV nog niet op het niveau zit van de Champions League baat de trainer geen zorgen. “Het moet dan ook meezitten. We laten vandaag zien dat we op andere manieren wel kunnen winnen. In Nederland willen we altijd 80 procent balbezit maar dat is niet altijd de beste manier.”

"Slapen zal voorlopig lastig worden"

Toch moest de trainer schakelen naar een alles-of-nietstactiek. “Je begint op een gegeven moment aan een noodscenario. In mijn hoofd gaan continu allerlei scenario’s. Uiteindelijk staan we met drie man achterop en spelen we de lange bal op De Jong. Dat lukte.”

Voor Luuk de Jong was het een moment om nooit te vergeten, al was het niet zijn eerste keer. “Ik heb vaker hier in de laatste minuut gescoord. Het kan echt kolken in het stadion. De supporters waren geweldig vandaag.”

De spits houdt een geweldig gevoel over aan de avond en denkt voorlopig nog niet aan slapen. Ik weet nog niet hoe laat ik slaap", zei hij met een grote lach. “Het geeft een geweldig gevoel. We willen graag naar de Champions League dus mogen we even genieten van dit moment.”

LEES OOK: PSV blijft na thriller tegen AS Monaco uitzicht houden op Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone