Andrzej werd gered, maar treurt nu om zijn verdronken vriend - Omroep Brabant

Andrzej werd gered, maar treurt nu om zijn verdronken vriend

10 augustus om 13:19 • Aangepast 10 augustus om 20:39
nl
De hele nacht heeft de Poolse Andrzej (30) bij de Surfvijver in Waalwijk zitten wachten. Hij werd dinsdagavond uit het water gered, maar zijn zes jaar oudere vriend met wie hij het water op was gegaan, werd niet gevonden. Tot woensdagochtend. Wanneer agenten Andrzej rond twaalf uur het nieuws vertellen van de vondst van een lichaam barst hij in tranen uit.
Profielfoto van Raymond MerkxProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Raymond Merkx & Sandra Kagie

Even daarvoor vertelde hij nog hoe dankbaar hij de vrouw is die hem uit het water haalde. "Zij heeft mijn leven gered. Ik dank haar met heel mijn hart", zei hij terwijl hij samen met een vriendin en nog een vriend de zoekactie op het water volgde.

Na het nieuws over de vondst van het lichaam in de plas wil Andrzej begrijpelijkerwijs weinig meer kwijt. Het wordt hem allemaal te veel. Burgemeester Ausems van Waalwijk die ook bij de plas is, gaat met hem in gesprek. Ze vraagt onder meer hoe ze de ouders van zijn vriend kunnen bereiken.

Intussen wordt een deel van de plas door de politie afgezet met zwarte schermen. Verslagen zit Andrzej op een bankje aan de waterkant.

Kwamen in problemen
Dinsdagavond gingen hij en zijn in Waalwijk wonende vriend met een luchtbed het water op. Rond negen uur kwamen ze in problemen en werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Andrzej werd door omstanders gered. Naar zijn vriend werd door de hulpdiensten gezocht tot het donker werd. Dit zonder resultaat.

Woensdagochtend werd de zoekactie hervat. De politie sprak niet meer van een reddingsactie, maar van een bergingsactie.

LEES OOK: Dode zwemmer gevonden bij zoekactie in Surfvijver Waalwijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone