Rebecca verjaagt filmende man uit vrouwendouche - Omroep Brabant

Rebecca verjaagt filmende man uit vrouwendouche

11 augustus om 13:06 • Aangepast 12 augustus om 09:09
nl
Rebecca uit Midden-Brabant wist niet wat ze zag toen ze afgelopen weekend een man de vrouwendouche binnen zag lopen op de Hongaarse camping waar ze met haar man en drie kinderen vakantie vierde. De man had een pen in zijn hand en filmde daarmee stiekem jonge vrouwen die nietsvermoedend aan het douchen waren. Rebecca bleek niet bang uitgevallen en joeg de man de doucheruimte uit.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Rebecca vertrouwde het al niet toen ze de man tegenkwam toen hij net uit de vrouwendouche kwam. “Kan natuurlijk gebeuren”, vertelt ze. ”Maar toen ik ‘m later weer zag, ben ik hem gaan volgen. En ja hoor, toen liep hij weer de vrouwendouche in. Dus ik ook naar binnen. Zie ik hem knielen en iets onder het douchehokje steken. Een pen of zo.”

“Ik riep heel hard 'Heee!' en maakte een gebaar richting de deur. Mijn man Jeroen stond aan de andere kant van de muur te scheren en hoorde mij. Hij kwam meteen aangerend en die man dook via de andere kant in de vrouwen-wc. Jeroen trok de deur open en begint in het Engels tegen hem te roepen. Maar hij bleek een Nederlander.”

“Ik zocht mijn dochter, was zijn verklaring."

De man ging ervandoor, maar later vonden Rebecca en Jeroen hem op de camping. “Zijn vrouw was niet onder de indruk van het hele verhaal, maar hij vroeg wel meteen hoe we het konden oplossen.”

“Ik zocht mijn dochter, was zijn verklaring. Nee, zei ik. Je had een pen met camera. Dus wij samen naar de receptie, maar daar konden ze niks doen, want het was zijn woord tegen de mijne.”

Het verhaal van Rebecca nam een nieuwe wending toen het gezin in de auto stapte. “Jeroen zag een pen naast onze auto liggen. Hij draaide hem open en er zat een micro-geheugenkaart in.”

"Ik was bang dat er beelden van mijn dochter op zouden staan."

“Op mijn laptop zagen we beelden van hem en van een naakte vrouw onder de douche. Gelukkig zonder hoofd, dus nog vrij anoniem. Er stonden vijftien filmpjes op, maar ik durfde niet te kijken. Ik was bang dat er beelden van mijn dochter op zouden staan. Dan zou ik niet meer voor mezelf instaan.”

Rebecca schakelde de politie in en die nam de Nederlander geboeid mee. Op de geheugenkaart stonden inderdaad vijftien filmpjes. Op het eerste een naakte vrouw, op het tweede stoort Rebecca de filmer en op de andere filmpjes is alleen asfalt te zien. Tijdens zijn vlucht heeft hij de pen laten vallen.

Na een nacht in de cel vertrok de man de volgende ochtend met zijn vrouw en drie jonge kinderen van de camping in de buurt van het Balatonmeer.

De Nederlandse politie gaat de aangifte van Rebecca onderzoeken en weet inmiddels wie de man is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.