Farmers Defence Force schort harde acties op 'als gebaar van goede wil' - Omroep Brabant

Farmers Defence Force schort harde acties op 'als gebaar van goede wil'

11 augustus om 16:15 • Aangepast 23 augustus om 15:34
nl
Farmers Defence Force schort de eerder aangekondigde 'harde acties' van boeren voorlopig op 'uit blijk van goede wil' naar het kabinet. Voorman Mark van den Oever zegt dat de groep dat doet als 'eerste handreiking' in de hoop dat de overheid kiest voor andere plannen om de uitstoot van stikstof terug te brengen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De groep blijft wel omgekeerde vlaggen ophangen aan eigen boerderijen. Ook gaan publieksvriendelijke acties volgens Van den Oever wel door, zoals de aangekondigde protesten bij de wielerwedstrijd Vuelta a España, die volgende week in Nederland start.

In een videoboodschap refereert de voorzitter van FDF aan een rapport van onder andere stikstofprofessor Han Lindeboom. Daarin staat volgens De Telegraaf dat drastische verlaging van stikstof ook mogelijk is als wordt geïnvesteerd in de verfijning van nieuw beschikbare technologieën. Dan zou de veestapel niet ingekrompen hoeven worden. "Het rapport is iets waar wij met z'n allen goed mee vooruit kunnen", stelt Van den Oever.

Eerder deze maand kondigde Van den Oever nog de 'hardste acties die FDF ooit gevoerd heeft' aan. Hij sprak over escaleren en iets speciaals bedenken. Dat gebeurde nadat de actiegroep totaal niet tevreden was na het eerste overleg tussen boerenorganisaties en het kabinet onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes.

Mark van den Oever deed zijn handreiking op YouTube:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.