Drukte op station Eindhoven Centraal door werk aan het spoor - Omroep Brabant
Video

Drukte op station Eindhoven Centraal door werk aan het spoor

13 augustus om 13:33 • Aangepast 15 augustus om 10:09
nl
Wachten op privacy instellingen...
Door werkzaamheden aan het spoor rijden er geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven. Dit leidde zaterdag tot een enorme drukte op station Eindhoven Centraal. Voor de vervangende bussen die naar Boxtel rijden, stond een lange rij van reizigers die in de hitte staan te wachten. De NS adviseert reizigers om hun reis uit te stellen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Vanwege werkzaamheden op het spoor rijden er tot en met 26 augustus geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven. Daarom rijden er vervangende bussen. De verwachting was dat dit al met al voor ongeveer een halfuur vertraging zou zorgen, maar door de drukte loopt die wachttijd zaterdag op.

De NS adviseert reizigers om hun reis uit te stellen, totdat de situatie verbetert. "De temperatuur is hoog. Stel als dat mogelijk is, je reis uit." Later op de zaterdagmiddag losten de rijen op en waren er genoeg bussen, maar het is nog maar de vraag hoe het de rest van de dag gaat lopen.

Nieuwe wissels op het spoor
Op het spoor tussen Eindhoven en Boxtel worden komende dagen nieuwe wissels gelegd door spoorbeheerder ProRail. Daarom rijden er komende tijd geen treinen van Eindhoven naar Tilburg en van Eindhoven naar Den Bosch.

Het gaat om twaalf nieuwe wissels, waarvan acht hogesnelheidswissels. Dit zijn wissels van 140 meter lang die elektrisch worden verwarmd in plaats van met een gaskachel.

Het is een monsterklus voor ProRail, dat al anderhalf jaar bezig is met de voorbereiding. Uiteindelijk zouden de nieuwe wissels moeten leiden tot minder treinstoringen.

Donderdag werden de stukken van de eerste hogesnelheidswissel neergelegd bij Liempde:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.