Trein gestrand: reizigers meer dan een uur vast in hitte - Omroep Brabant

Trein gestrand: reizigers meer dan een uur vast in hitte

13 augustus om 17:29 • Aangepast 15 augustus om 10:26
nl
Ongeveer 150 mensen hebben zaterdag zeker een uur en een kwartier in een trein gezeten, die bij Zevenbergschen Hoek was gestrand. Een eerste poging om hen te evacueren via een andere trein mislukte. Omdat de temperatuur zowel binnen als buiten zo hoog was, kregen de passagiers water. Ook de inzet van bussen was vergeefs.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Tegen kwart over vijf meldde zich toch een extra trein. Daarmee konden de passagiers eindelijk uit- én overstappen, zo meldden de Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail. Het duurde tot uiteindelijk tien voor zes dat de reis, na bijna twee uur dus, kon worden voortgezet.

De problemen ontstonden rond vijf voor vier. Op een plek waar het hogesnelheidstraject overgaat op een regulier spoor ging het door nog onbekende oorzaak mis. Hierdoor kwam de trein, een zogeheten IC Direct, tot stilstand. Dit had gevolgen voor het treinverkeer op de trajecten Dordrecht - Roosendaal en Rotterdam Centraal - Breda.

Een woordvoerder sprak van een vervelende situatie: "Het kon minder snel worden opgelost dan we hadden gehoopt. Gelukkig was er wel snel een calamiteitenteam beschikbaar om de reizigers water te geven."

De gestrande trein moest tegen zes uur nog wel afgesleept worden. Vanaf half zeven kon het treinverkeer tussen Rotterdam in Breda weer volgens het spoorboekje rijden.

Zat jij in de trein? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.