Liveblog

112-nieuws: schommel en kunstgras in brand • loods verwoest in Dussen

14 augustus 2022 om 22:57 • Aangepast 15 augustus 2022 om 10:30
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.55

Schommel en kunstgras in brand in Oss

In een speeltuin bij de Spieakker in Oss heeft zondagavond een schommel in brand gestaan. Ook een stuk kunstgras brandde af. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
21.33

Brandweer dooft smeulende vuurkorf

De brandweer werd rond negen uur opgeroepen vanwege een bermbrand langs de Structuurweg in Schijndel. Eenmaal daar bleek het te gaan om een smeulende vuurkorf, die stond bij de Vossenbergsesteeg. Vanwege de droogte besloot de brandweer om de vuurkorf af te blussen, om er zeker van te zijn dat het vuur zich niet zou kunnen verspreiden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
21.00

Brand Dussen onder controle

De brand in de loods in Dussen is onder controle. Het gebouw is verloren gegaan. De bijbehorende koeienstal en woning bleven wel gespaard.

19.45

Loods in brand in Dussen

In het buitengebied van Dussen staat een loods in brand, zo meldt de brandweer. De loods hoort bij een boerderij en is gevuld met hooibalen en landbouwvoertuigen. Dikke rookwolken trekken richting het centrum van Dussen. De Veiligheidsregio adviseert bij overlast ramen, deuren en ventilatie te sluiten.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
17.40

Brandhaarden Bakel geblust

De diverse brandhaarden in Bakel zijn geblust, zo meldt de brandweer. Het nablussen gaat nog even duren.

17.00

Bos- en bermbrandjes in Bakel

De brandweer is in Bakel druk bezig geweest met het blussen van meerdere berm- en bosbrandjes. Hiervoor zijn drie blusvoertuigen en drie waterwagens ingezet. Rond half zes is de brand onder controle. Het nablussen zal volgens de brandweer nog wel enige tijd duren.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.20

Ongeval met vier auto's in De Rips

Op de Burgemeester Wijtvlietlaan in De Rips raakten vier auto's betrokken bij een ongeval. Een aantal jongemannen werd in een ambulance nagekeken. De schade aan de voertuigen is groot.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.08

Scooter vat vlam na ongeval

Op de Eindhovensedijk in Oirschot is een vrouw gevallen met haar scooter. Dat gebeurde waarschijnlijk nadat ze over losliggende tegels was gereden. Het voertuig vloog daarna in brand en door de droogte vatte ook de berm vlam. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.23

Brand in Eindhoven, appartementen ontruimd

In een appartementencomplex aan de Koning Arthurlaan in Eindhoven heeft zondagmiddag een brand gewoed. Dit gebeurde op de tweede verdieping. De bewoner is door de politie uit de brandende woning gered en is naar het ziekenhuis gebracht. Twee politieagenten en twee bewoners van het complex hebben rook ingeademd en zijn nagekeken in de ambulance.

Zo'n dertig appartementen werden ontruimd vanwege de brand. Als de brandweer klaar is met inspectie en met het ventileren van de woningen, kan iedereen weer naar huis. De brand is niet overgeslagen naar andere woningen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.00

Dode man gevonden in Schaartven

In zwemplas de Schaartven in Overloon is zondagmiddag een dode man gevonden. De politie en brandweer waren onder meer met duikers naar de man op zoek. Het lichaam is inmiddels geborgen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

LEES OOK: Dode man gevonden in zwemplas Overloon

13.52

Politie zoekt man in Schaartven in Overloon

Wachten op privacy instellingen...
09.11

Man trekt mes bij verkeersruzie

Een 26-jarige Roosendaler is zaterdagavond aangehouden op de Haagdijk in Breda nadat hij iemand bedreigd zou hebben met een mes. Volgens de politie zou dit gebeurd zijn tijdens een verkeersruzie. De man die hij met het mes bedreigde, belde de politie. Agenten waren snel aanwezig en konden de verdachte aanhouden. De Roosendaler is vastgezet voor verder onderzoek.

08.56

Man vast na tanken zonder te betalen

Een 36-jarige Tilburger is zaterdagavond aangehouden in de Graaf Engelbertlaan in Breda omdat hij bij een tankstation langs de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom getankt zou hebben zonder te betalen.

Toen de automobilist aan de kant werd gezet, bleek dat de man ook niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Uit een speekseltest en een blaastest blijkt dat hij mogelijk ook onder invloed van drank en drugs achter het stuur zat. De Tilburger is al zes keer eerder betrapt op autorijden zonder rijbewijs. Hij is vastgezet voor verder onderzoek. Zijn auto is in beslag genomen.

08.16

Plantenbak in vlammen op

Brandweer en politie werden zaterdagnacht naar de Koestraat in Vught gestuurd na een melding van een brand bij een huis. Het vuur bleek niet te woeden in het huis, maar in een plantenbak op het dakterras. Die plantenbak is in vlammen opgegaan, meldt een wijkagent.

07.08

Problemen op het spoor

Tussen Eindhoven Centraal en Weert rijden sinds zeven uur zondagochtend geen treinen vanwege een defecte bovenleiding bij Heeze. De NS houdt er rekening mee dat de problemen niet voor halftwee 's middags voorbij zullen zijn.

05.38

Bosbrand in Budel

Aan de Kuikensvendijk in Budel smeulde rond vijf uur zaterdagnacht een stuk bos van ongeveer veertig bij vijftig meter. De brandweer werd gewaarschuwd. Die zette drie voertuigen in en had het vuur, dat enkele honderden meters van de Randweg-Oost woedde, rond halfzes onder controle. "Het inzetten van meer voertuigen was niet nodig", laat een woordvoerder weten.

De brandweer kwam met drie wagens naar de Kuikensvendijk in Budel (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De brandweer kwam met drie wagens naar de Kuikensvendijk in Budel (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
05.25

Politie zoekt eigenaren gestolen gereedschap

Tijdens het controleren van een voertuig in de Floralaan in Asten is de politie vrijdag een aanzienlijke hoeveelheid waarschijnlijk gestolen gereedschap op het spoor gekomen. De politie zoekt de eigenaren van het gereedschap. Twee verdachten zijn aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
05.01

Automobilist botst op pijlwagen A2

Een automobilist is zaterdagnacht tegen een pijlwagen gereden op de A2 bij Eindhoven. Deze was daar neergezet vanwege de geplande werkzaamheden aan een tunnelbak. Volgens een 112-correspondent was de ravage groot. "Hulpdiensten werden massaal ingezet." In de auto zaten twee mensen. De bestuurder bleek onder invloed en is aangehouden. De bijrijder was gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is in beslag genomen.

LEES OOK: Automobilist botst op pijlwagen op A2, ravage op de weg is groot

23.46

Verwarde man uit huis gehaald

Een verwarde man is zaterdagavond door de politie uit een huis aan de Burgemeester van Houtlaan in Helmond gehaald. Omdat de man dreigde de gas- en waterkraan open te zetten, vroegen de agenten assistentie van de brandweer. Uiteindelijk heeft de man de kranen dichtgelaten. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De hond van de man is door medewerkers van de dierenambulance opgehaald. Zij verzorgen het dier tijdens de afwezigheid van het baasje.

Medewerkers van de dierenambulance ontfermen zich voorlopig over de hond van de man.
Medewerkers van de dierenambulance ontfermen zich voorlopig over de hond van de man.
23.05

Overleden man gevonden in Eindhoven

Op de hoek van de Mispelhoefstraat met de Oirschotsedijk in Eindhoven, vlakbij herberg De Mispelhoef, is zaterdagavond rond acht uur een overleden man gevonden. Er is geen sprake van een misdrijf, laat de politie weten. Volgens een 112-correspondent werd het slachtoffer gevonden naast een wielrenfiets en houdt de politie er rekening mee dat de man mogelijk onwel is geworden door de hitte.

De politie stelde vast dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen (foto: SQ Vision).
De politie stelde vast dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!