Sinterklaas en pieten duiken op bij kasteel in Udenhout

14 augustus 2022 om 17:23 • Aangepast 15 augustus 2022 om 10:41
nl
Een aantal wandelaars en fietsers keken deze zondag verbaasd op toen ze voorbij Kasteel de Strijdhoef in Udenhout kwamen. Terwijl het ruim dertig graden was, stond Sinterklaas daar plotseling voor hun neus met een aantal pieten. Ze waren daar voor de opnames van een Sinterklaasserie.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Meerdere voorbijgangers hebben Sinterklaas zondagmiddag zien staan. "We kregen alleen maar positieve reacties. Veel mensen hebben foto's gemaakt en vonden het kei leuk", vertelt Renko Jager van de Stichting Sinterklaas Loon op Zand. "Er waren ook twee kinderen die hem zagen. Ze zwaaiden naar Sinterklaas en hij zwaaide terug. Dat vonden ze heel leuk."

Misschien een beetje gek om Sinterklaas al in Nederland te zien rond deze tijd van het jaar, maar volgens Renko zit er een logische verklaring achter. "We zijn een Sinterklaasserie aan het opnemen. De scènes die we opnamen, speelden zich af in het kasteel in Spanje. Dus dat nemen we ook echt in de zomer op."

"Gelukkig is Sinterklaas die hitte wel gewend."

Flink zweten was het dus voor de pieten en Sinterklaas, want zomerse kleding was er niet bij. "We hebben genoeg water gedronken en rustmomenten gehad, om door de hitte heen te kunnen bijten. Gelukkig is Sinterklaas die hitte wel gewend, omdat hij uit Spanje komt."

Foto: Stichting Sinterklaas Loon op Zand.
Foto: Stichting Sinterklaas Loon op Zand.

In de opnames van zondag verscheen de zus van Sinterklaas. "Zijn zus vindt het fijn om ook eens in de belangstelling te staan, want niemand kent haar. Dus ze doet er alles aan om Sinterklaas in Spanje te houden dit jaar. Dat lukt haar ook, maar op wonderbaarlijke wijze komt Sinterklaas toch naar Nederland." Hoe dat gebeurt, zien we pas als de serie af is.

"Volgende week hebben we nog een draaidag."

De serie bestaat uit dertien afleveringen en is volgens Renko bedoeld voor de inwoners van Loon op Zand. De serie hoort bij de intocht en lampionnenoptocht die de stichting daar ieder jaar organiseert. Vanaf 7 november zijn er iedere week drie afleveringen te zien op het YouTube-kanaal van Stichting Sinterklaas Loon op Zand.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Sinterklaas en de pieten op een warme dag al in onze provincie verschenen. Vorige maand was op het Wilhelminakanaal in Tilburg plotseling de pakjesboot te zien die hem in november van Spanje naar Tilburg brengt.

Volgens Renko blijft Sinterklaas ook nog wel eventjes in het land. "Volgende week hebben we nog een draaidag in het kasteel en op 18 september nemen we in de avond wat scènes op met zijn paard."

LEES OOK: Sinterklaas vaart nu al met zijn pakjesboot op het Wilhelminakanaal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!