Onderzoek naar ongeluk Highland Games waarbij 65-jarige man overleed - Omroep Brabant

Onderzoek naar ongeluk Highland Games waarbij 65-jarige man overleed

15 augustus om 12:53 • Aangepast 6 september om 13:22
nl
COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement uit Rotterdam, gaat onderzoek doen naar het ongeluk op de Highland Games in Geldrop. Daarbij kwam op zondag 7 augustus een 65-jarige man uit die plaats om het leven.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De man werd geraakt door een zware metalen kogel. Het slachtoffer was geen bezoeker van het sportfestival, maar liep achter een metershoge heg op een pad in de bloementuin van het naastgelegen kasteel.

Voor de Highland Games in Geldrop was geen vergunning afgegeven. De Highland Games is een sportevenement dat zijn oorsprong vindt in Schotland. Een van de onderdelen is de discipline Hammer Throw, waarbij een metalen bal wordt geworpen.

"Het onderzoek duurt acht tot tien weken."

Volgens de gemeente Geldrop-Mierlo gaat het onderzoek zo'n acht tot tien weken duren. Ook de politie stelt een onderzoek in en riep eerder al mensen die iets gezien hebben op om zich te melden. Er waren enkele tientallen bezoekers tijdens het evenement.

Een ooggetuige vertelde kort na het ongeluk dat de slinger afweek, de bal over de heg vloog en dat er toen een vrouw heel hard schreeuwde. Volgens een andere ooggetuige zag het slachtoffer de bal niet aankomen. "Ik zag hoe diegene werd geraakt en meteen neerviel. En al snel moest diegene gereanimeerd worden."

LEES OOK: Organisatie na ongeluk Highland Games: 'We zijn er kapot van'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.