Liveblog

112-nieuws: bellende fietser de cel in • houten schutting vliegt in brand

16 augustus 2022 om 14:52 • Aangepast 6 september 2022 om 13:26
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.11

Grote ravage nadat oude begrafenisauto in brand vliegt en ontploft

Een bijzondere begrafenisauto uit 1977 is dinsdagavond in brand gevlogen op de Rector van Nestestraat in Budel-Dorplein. Door de hitte ontplofte ook de tank, waardoor onderdelen van de auto meters door de lucht werden geslingerd. Niemand raakte gewond bij de brand.

LEES OOK: Grote ravage nadat oude begrafenisauto in brand vliegt en ontploft

Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
Foto: WdG - SQ Vision
17.45

Onderzoek naar belaging van meisje op kermis in Uden

Een minderjarig meisje is op 21 juli belaagd door een groep jongeren op de kermis in Uden. Het gebeurde rond half elf in de avond, achter de kermisattracties in de buurt van een winkel van Scapino.

Het onderzoek loopt nog, daarom wil de politie niet meer details bekendmaken, zo schrijft Dtv Nieuws. Ze is op zoek naar getuigen om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

16.35

Bellende fietser gaat de cel in (voor een ander strafbaar feit)

Een man op een fiets heeft maandag in Waalwijk een boete gekregen omdat hij tegelijkertijd ook zat te bellen. Op het moment dat zijn identiteit werd gecontroleerd, bleek dat de man al gezocht werd door de politie.

De 35-jarige man moest nog 117 dagen de cel in voor een ander strafbaar feit. De man is aangehouden en zit vast. Net voor Kerstmis zal hij vrijkomen, laat de politie weten.

16.07

Hennepkwekerij ontdekt in Drunen, burgemeester wil huis sluiten

In een huis aan de Wilgenstraat in Drunen heeft de politie vrijdag een hennepkwekerij gevonden, dat meldt de gemeente Heusden. Het ging om bijna honderd hennepplanten. Ze zijn de kwekerij op het spoor gekomen na een anonieme tip.

Alle planten en bijbehorende materialen zijn geruimd. Het is niet duidelijk of er iemand is aangehouden. De burgemeester wil het huis sluiten vanwege de veiligheid in de buurt.

15.57

Houten schutting in brand in Veldhoven

Een houten schutting bij een huis aan de Roerenmaker in Veldhoven is dinsdagmiddag in brand gevlogen. De oorzaak van de brand is onbekend. Twee ramen van een nabijgelegen huis sprongen kapot door de hitte, meldt een 112-correspondent. Er raakte verder niemand gewond.

Foto: Jozef Bijnen - SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen - SQ Vision
15.10

Getuigen gezocht van mishandeling in Boxmeer

Wachten op privacy instellingen...
15.05

Auto vliegt spontaan in brand

Een auto is spontaan in brand gevlogen op de parkeerplaats van het Elkerliekziekenhuis in Deurne. Dat gebeurde toen de bestuurster haar auto net had geparkeerd. De brandweer was snel bij de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto voor een groot deel beschadigd raakte. Ook de auto die naast de brandende auto stond liep schade op.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
11.40

Gewonde bij brand in huis Veldhoven

In een huis aan 't Veld in Veldhoven heeft vanochtend een brand gewoed. De brand was ontstaan in een ouderwetse frituurpan. De bewoners hebben eerst nog geprobeerd om de brand zelf te blussen. Dat mislukte. De bewoner heeft vervolgens de pan naar buiten gebracht. Daarbij liep hij brandwonden op. Het is niet duidelijk of het slachtoffer ook naar het ziekenhuis is gegaan voor behandeling. De brandweer had het vuur snel onder controle en haalde nog drie katten uit het huis. De katten zijn door de dierenambulance meegenomen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
10.20

Agressieve Tilburger bedreigt handhaver en wordt opgepakt

Een 23-jarige Tilburger is maandag rond half twaalf aangehouden nadat hij een handhaver met de dood had bedreigd. De man lag in een park aan de Palmenstraat op een bank te slapen. De boa maakte de man wakker die daarop agressief reageerde en de handhaver met de dood bedreigde. Met hulp van agenten is de man aangehouden. De Tilburger verzette zich flink bij zijn aanhouding door de te spugen en te schoppen naar agenten. De man zit nog vast.

08.30

Bosbrand in Lieshout

Aan de Nachtegaallaan en de Fazantlaan in Lieshout is vanochtend een natuurbrand uitgebroken. De brandweer is met twee bluswagens bij de brand om het vuur te bestrijden. Om voldoende water achter de hand te hebben is ook een watercontainer naar de brand gebracht. De brand is inmiddels onder controle.

03.19

Brand bij manege op terrein Amarant

Een deel van het stallencomplex van de manege op het terrein van zorginstelling Amarant aan de Bredaseweg in Tilburg heeft maandagnacht aanzienlijke brandschade opgelopen. Het vuur ontstond rond halftwee, vermoedelijk bij hooibalen die tegen de stallen lagen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Het vuur sloeg over naar een deel van de stallen, maar daar waren geen paarden aanwezig.

Vanwege de brand bij de manege op het terrein van zorginstelling Amarant werd de brandweer ingeschakeld (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Vanwege de brand bij de manege op het terrein van zorginstelling Amarant werd de brandweer ingeschakeld (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
23.55

Brandweer verwijdert tak in Deurne

De brandweer heeft maandagavond rond elf uur een grote tak verwijderd die was afgebroken van een boom aan het Leegveld in Deurne en daar de weg versperde. De brandweer zaagde de tak in kleine stukken en veegde daarna de weg schoon.

De brandweer verwijderde de tak die de weg versperde in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De brandweer verwijderde de tak die de weg versperde in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
23.46

Autobrand in Oudheusden

Een auto aan de Vermeerstraat in Oudheusden is maandagavond aan de binnenkant uitgebrand. Het vuur werd rond elf uur ontdekt. De brandweer was snel aanwezig en heeft de auto geblust. Hoe het vuur kon uitbreken, wordt onderzocht.

Het vuur woedde aan de binnenkant van de auto in Oudheusden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het vuur woedde aan de binnenkant van de auto in Oudheusden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone