Werk aan A2 en N2 bij Eindhoven ligt voor op schema: 'Maandag lukt zeker' - Omroep Brabant
Video

Werk aan A2 en N2 bij Eindhoven ligt voor op schema: 'Maandag lukt zeker'

16 augustus om 16:48 • Aangepast 17 augustus om 11:38
nl
Nog een week en dan zijn de werkzaamheden op de A2/N2 Randweg bij Eindhoven klaar. Een maand lang is dan gewerkt aan een nieuwe tunnelbak, die industrieterreinen in het noorden en het westen van de stad met elkaar en met de snelweg A58 moet verbinden. Weggebruikers moesten rekening houden met grote verkeershinder, maar dat viel uiteindelijk alles mee.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

200 mensen werken dag en nacht aan de plaatsing van de tunnelbak van miljoenen kilo's onder de snelweg A2 en randweg N2 tussen de knooppunten Leenderheide en Batadorp.

"Er zijn weinig klachten en we liggen elf uur voor op schema."

De werkzaamheden zijn bijna klaar. Wethouder Stijn Steenbakkers van de gemeente Eindhoven komt dinsdagmiddag een kijkje nemen bij de nieuwe tunnel. "Ik vind het onwijs bijzonder om te zien", zegt hij. "Het gaat boven verwachting goed. Er zijn weinig klachten en we liggen elf uur voor op schema."

Komende maandag moeten de werkzaamheden klaar zijn en moeten alle rijstroken op de A2 en de N2 weer vrij zijn. "De laatste berichten zijn dat dat ook gaat lukken. De grootste risico's die in zo'n project zitten, zijn al achter de rug. Die gaan met name over wat voor grond je aantreft en wat de grondwaterstand is. Nu zit het echt in de laatste fase."

"Er is echt wel hinder, maar minder dan verwacht."

De 'ernstige verkeershinder' waarvoor werd gewaarschuwd, was de afgelopen weken niet zo erg. "Er is echt wel hinder, maar minder dan verwacht", vertelt de wethouder. "Dat is heel fijn. Nu nog maar een week en daarna hebben we heel lang met elkaar profijt van het resultaat."

De nieuwe tunnel moet het Goederen Distributie Centrum (GDC) aan de noordkant van Eindhoven verbinden met Eindhoven Airport, het Flight Forum en Brainport Industries Campus. Vrachtverkeer van het GDC krijgt zo ook een rechtstreekse aansluiting op de A58.

Het verkeer kan nog niet door de nieuwe tunnel rijden. Deze moet namelijk nog worden afgebouwd en er moeten nog toeritten worden gemaakt. De verwachting is dat de tunnelbak volgende zomer in gebruik wordt genomen.

Hoe de tunnelbak van miljoenen kilo's onder de snelweg werd geschoven, zie je in deze video:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.