Tranen om afgebrande manege Amarant: 'Niet meer paardrijden of verzorgen' - Omroep Brabant
Video

Tranen om afgebrande manege Amarant: 'Niet meer paardrijden of verzorgen'

16 augustus om 12:01 • Aangepast 17 augustus om 15:28
nl
Wachten op privacy instellingen...
Ontzetting en verdriet bij personeel en cliënten van Amarant in Tilburg. Een brand legde maandagnacht een deel van de manege in de as op het terrein van de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. Een paar stallen en een ruimte waar materiaal, zoals zadels, lagen opgeslagen ging in vlammen op. Door de zomervakantie waren er gelukkig geen paarden. De brandweer houdt rekening met brandstichting.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Als een jongen komt kijken naar de brandschade aan de manege wordt het manager Mariëlle Holstein even te veel en vloeien er tranen. De schade mag dan alleen materieel zijn, de impact van de brand is enorm.

"Wij hebben een dagbesteding hier, waar 280 kinderen gebruik van maken. Die valt nu weg. Jongeren kunnen hier paardrijden in de bossen om tot rust te komen, of dieren verzorgen." In de manege verblijven normaal gesproken tien paarden en zes honden, maar die waren er gelukkig niet toen de brand uitbrak.

De paarden zouden juist terugkomen van hun vakantieverblijf, maar dat kan voorlopig niet. "Dat de dagbesteding wegvalt is voor onze cliënten een groot drama. Iedere dag komen er kinderen om hier te werken. Die hebben voorlopig niets en moeten nu thuisblijven en dat is voor hun heel sneu", zegt Mariëlle

Medewerkers en cliënten nemen de schade op
Medewerkers en cliënten nemen de schade op

Met een paar cliënten loopt ze naar de afgebrande zwartgeblakerde stallen, waar het bluswater nog vanaf druipt. De ontzetting is groot. De telefoon van Mariëlle staat roodgloeiend van mensen die informeren naar de brand: "Iedereen vind het afschuwelijk dat dit gebeurd is."

Hoe het nu verder moet. "Er komt nu een onderzoek. Daarna is het helaas afbreken en weer opbouwen", zegt Mariëlle. Hoe groot de financiële schade is en wanneer de manege uit de as zal herrijzen is nog onbekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone