Door brand spat de Amerikaanse droom van Twan uiteen: 'Een nachtmerrie' - Omroep Brabant
Video

Door brand spat de Amerikaanse droom van Twan uiteen: 'Een nachtmerrie'

17 augustus om 19:00 • Aangepast 18 augustus om 11:18
nl
Wachten op privacy instellingen...
Een klein stukje verwrongen staal, dat is alles wat er over is gebleven van de Ford Country Squire Station Wagon uit 1977 van Twan uit Budel-Dorplein. Hij had de oldtimer pas drie maanden en had hem net helemaal opgeknapt. Een felle brand, gevolgd door een explosie van de lpg-tank maakte een einde aan deze Amerikaanse droom.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Twan zat dinsdagavond om acht uur op de bank toen een buurman belde: "Je auto staat in brand." Hij kon het eerst amper geloven. Daarna kwam Twan snel in actie. Hij kon nog net op tijd wat spullen uit zijn oldtimer halen en de auto van zijn oprit duwen, de straat op. Anders was de schade mogelijk veel groter geweest en hadden ook andere auto's en zelfs huizen vlam kunnen vatten.

Op zijn mobiele telefoon toont Twan de spectaculaire beelden van de brand. Terwijl de sirenes van brandweer al te horen zijn, zien we hoe na een enorme explosie de net gevulde lpg-tank vlamvat. Op de oprit was de schade niet te overzien geweest.

"Het rijden in zo'n wagen is een andere wereld."

Vanaf zijn achttiende is Twan gek op Amerikaanse auto's: "Het rijden in zo'n wagen is een andere wereld." Even had hij een Opel Corsa, maar dat vond hij helemaal niets. Zijn bijzondere Ford, die vroeger een volgwagen was bij begrafenissen, had hij nog niet zo lang geleden voor dik zesduizend euro opgeknapt.

De garage had de wagen technisch helemaal in orde gemaakt. Het is Twan een compleet raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt." Hij reed er iedere dag mee naar zijn werk en was er dinsdag nog mee naar Roermond gereden om te gaan kanovaren.

"Ik ga er geen kunstwerk van maken. Ik wil er niks meer van zien."

Een takelbedrijf heeft de afgebrande oldtimer dinsdagavond weggehaald. Alleen een stuk staal dat het dak van de oldtimer was, ligt nog op de oprit. Twan blijft er ondanks alle ellende redelijk nuchter onder: "Wat doe je eraan? Niks hè. Je kan er wel om gaan huilen, maar het is gebeurd. Ik ben blij dat ik hem achteruit geduwd heb, want het had nog veel erger kunnen zijn. Door de klap zijn de ruiten gesneuveld bij de buren, verder gelukkig niets."

Het hoopje staal dat nog rest van zijn unieke Ford gaat naar de stort: "Ik ga er geen kunstwerk van maken. Ik wil er niks meer van zien, van die hele auto niet meer. Ik wil deze nachtmerrie zo snel mogelijk vergeten."

Twan kijkt alweer vooruit: "Ik ga weer sparen voor een andere Amerikaan. De garage waar ik hem gekocht heb, die hebben mij al een heel mooi bod gedaan."

Twan bij het restant van zijn afgebrande oldtimer.
Twan bij het restant van zijn afgebrande oldtimer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone