Liveblog

112-nieuws: dode vrouw gevonden • pan aardappelen vliegt in brand

21 augustus 2022 om 20:36 • Aangepast 23 augustus 2022 om 10:15
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.00

Brandweer zaagt afgebroken boom in stukken

Op de Heult in Boxtel is zondagavond spontaan een boom voor een deel afgebroken. Brandweermannen hebben de boom vakkundig in stukken gezaagd, waardoor het gevaar is geweken. De doorgang is inmiddels weer vrij voor wandelaars en fietsers.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
20.45

Dode vrouw gevonden in huis Eindhoven, politie doet onderzoek

In een huis aan de Lorentzstraat in Eindhoven is zondagavond een dode vrouw gevonden. De politie onderzoekt hoe de vrouw om het leven is gekomen.

Forensische specialisten van de politie zijn naar het huis aan de Lorentzstraat gekomen voor nader onderzoek. Wat er zich in de woning heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het onderzoek duurt nog voort.

20.30

Pan met aardappelen veroorzaakt brand

In een huis aan de Korte Kerkstraat in Geldrop is zondagavond brand uitgebroken. Dat gebeurde nadat een pan met aardappelen in brand was gevlogen. Twee mensen zijn meegegaan naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
20.15

Vliegtuig botst tegen vogel op Eindhoven Airport, vliegverkeer vrijgegeven

Een vliegtuig van Wizzair heeft zondagavond op Eindhoven Airport de startprocedure onderbroken nadat het tijdens het opstijgen tegen een vogel was gebotst. Het vliegtuig moest daarop vol in de remmen. Alle passagiers zijn inmiddels veilig uit het vliegtuig. Het vliegverkeer op de luchthaven is inmiddels weer vrijgegeven.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.05

Grote tak bezwijkt onder het gewicht in Zundert

Aan de Stuivezandseweg in Zundert is een grote tak bezweken onder het gewicht. Passerende agenten zagen de tak voor hun neus vallen en schakelden de brandweer in. Brandweermannen hebben vervolgens de tak verwijderd.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
17.55

'Bermbrand' in Boxtel blijkt het uitroken van wespennest

Enkele oplettende jongeren hebben zondagmiddag de brandweer gebeld nadat zij in een tuin aan de Burgakker in Boxtel een rookpluim hadden gezien. Toen de brandweer op de plek van de brand kwam, bleek het te gaan om het uitroken van een wespennest aan de waterkant van de Dommel.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
15.50

Motorrijder gaat onderuit na botsing met hond

Een motorrijder is zondag gewond geraakt na een aanrijding met een overstekende hond. Dat gebeurde in Berlicum. De motorrijder kon op de Wamberg de hond niet meer ontwijken en kwam ten val. Zowel de motorrijder als de hond raakte gewond. Dat liet wijkagent Marcel de Rouw via Twitter weten.

15.35

Automobilist opgepakt na achtervolging door motoragent

Een 43- jarige man is vanochtend rond acht uur aangehouden. Dat gebeurde na een korte achtervolging door een motoragent. De bestuurder was in de Dunanastraat in Roosendaal langs de kant van de weg gezet voor controle.

De man ging er eerst te voet vandoor, maar bedacht zich en ging terug naar zijn auto. Kort daarna werd hij klemgereden door politiewagens. In de auto vonden agenten koperen leidingen, kabels een fiets en inbrekersgereedschap.

Volgens de politie staat de verdachte niet ingeschreven in Nederland. Hij is aangehouden en zit nog vast voor verhoor. De verdachte had al aangeven dat hij de auto zonder toestemming had meegenomen en dat bleek te kloppen. De eigenaar gaat aangifte doen van diefstal.

Archieffoto: Pexels
Archieffoto: Pexels
15.30

Processen-verbaal bij handhavingsactie in Biesbosch

Bij een handhavingsactie in de Biesbosch zijn zaterdag 15 processen-verbaal uitgedeeld. Onder meer voor te hard varen, vissen zonder vispas en waterskiën in verboden gebied. Ook werden er tientallen officiële waarschuwingen gegeven voor te hard varen, geen registratieteken hebben, geen reddingsvest dragen, geen dodemanskoord dragen, geluidsoverlast en het los laten lopen van honden in gebieden waar dat niet mag.

12.24

Vrouw gooit halveliterblik naar agenten

Een 36-jarige vrouw is zaterdagnacht aangehouden in Bergen op Zoom, nadat zij een vol halveliterblik naar agenten gooide. Die agenten waren naar de Hooghuisstraat gekomen om een 28-jarige man aan te houden. Hij wordt verdacht van het stelen van een portemonnee. Kennelijk was de vrouw, die niet is ingeschreven in Nederland, het niet eens met deze arrestatie. Het blik dat ze gooide, miste de agenten op een haar. Daarop werd zij ook aangehouden. Ze bleek een boksbeugel bij zich te hebben.

11.11

Brand in huis in Breda

In een huis aan de Temsestraat in Breda woedde zondagochtend korte tijd brand. Die zou ontstaan zijn door kortsluiting in elektronica. De buurman rook de brand en belde de brandweer. Toen die aankwam, stond heel het huis vol rook. Er was op dat moment niemand aanwezig in het huis. Volgens een 112-correspondent is het huis zwartgeblakerd van binnen.

11.07

Gewonde bij botsing in Breda

Een vrouw is zondagochtend gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Nieuwe Kadijk in Breda. De aanrijding vond plaats vlakbij de Terheijdensweg. Beide auto’s liepen aanzienlijke schade op en zijn getakeld door een berger. Wie geen voorrang verleende, wordt onderzocht.

Veel schade na de botsing op de Nieuwe Kadijk in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Veel schade na de botsing op de Nieuwe Kadijk in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Bij de botsing in Breda raakte een vrouw gewond (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Bij de botsing in Breda raakte een vrouw gewond (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.44

Trio dringt zomaar huis binnen

Twee mannen en een vrouw zijn zaterdagnacht aangehouden nadat zij een huis aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom waren binnengedrongen. De drie hadden rond middernacht de deur van het huis ingetrapt. Vrij snel nadat ze binnengekomen waren, gingen ze ook weer weg. Wat ze kwamen doen, is onduidelijk. Ze hebben niets meegenomen uit het huis. De bewoners waren behoorlijk in paniek na de inval. Op basis van beelden die de bewoners van de drie hadden gemaakt, konden agenten de verdachten korte tijd later arresteren.

LEES OOK: Trio trapt voordeur huis in, komt binnen en laat bewoners in shock achter

09.27

Fietsendief opgepakt

Een 45-jarige man uit Steenbergen is zaterdagavond aangehouden omdat hij fietsen had gestolen. Kinderen hadden agenten over de diefstal verteld en gaven aan dat iemand beelden van de verdachte had gemaakt. De agenten legden contact met deze man en op basis van die beelden kon de verdachte worden gearresteerd in de Van Gaverenlaan. Hij had een van de gestolen fietsen bij zich. Later werd bij het huis van de man ook een andere gestolen fiets gevonden.

07.47

Deel A27 dicht na ongeluk

De A27 is zondagochtend in beide richtingen afgesloten tussen Breda-Noord en Oosterhout-Zuid na een ongeluk waarbij drie mensen gewond raakten. Verkeer richting Antwerpen krijgt het advies om te rijden en de A59 en de A16 te nemen. Verkeer richting Utrecht wordt geadviseerd via Rotterdam te rijden over de A58, A16 en de A59.

LEES OOK: Drie gewonden bij ongeluk op A27, weg nog urenlang dicht

Wachten op privacy instellingen...
02.55

Bedrijfsbus Syrische supermarkt in vlammen op

De bedrijfsbus van de Syrische Dunya Supermarket aan de Churchillaan in Den Bosch is zaterdagnacht in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond halfeen ontdekt. De brandweer van Den Bosch had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de bus verloren ging. Ook de winkel, waar de bus voor geparkeerd was, liep bij de brand schade op.

De bedrijfsbus was niet meer te redden (foto: Bart Meesters).
De bedrijfsbus was niet meer te redden (foto: Bart Meesters).
02.19

Autobrand Helmond

Een auto die geparkeerd was op de parkeerplaats aan de Kluisstraat in Helmond vatte zaterdagnacht vlam. De auto stond tussen enkele andere auto's in, maar de brandweer kon door snel op te treden de schade beperkt houden tot deze ene auto. De brandweer vond bij de auto een fles waarin vermoedelijk een brandbare vloeistof heeft ingezeten. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto op te halen.

De brandweer bluste de auto aan de Kruisstraat in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto aan de Kruisstraat in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.27

Slaapkamer uitgebrand in Tilburg

De slaapkamer van een huis op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Mierisstraat in Tilburg is zaterdagavond door brand verwoest. Het vuur werd rond elf uur ontdekt. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer moest de voordeur van het huis forceren om binnen te komen. Na het blussen van de slaapkamer bleef een ware ravage over. De brand zou op of vlakbij het bed ontstaan zijn. Dit wordt onderzocht. Er raakte niemand gewond.

LEES OOK: Brand verwoest slaapkamer van huis in Tilburg: 'Een ravage'

23.06

Auto's weggehaald vanwege Vuelta

Tientallen auto's moesten zaterdagavond in Breda door bergingsbedrijven worden weggehaald Die waren geparkeerd op de wroute die de wielrenners die deelnamen aan de Ronde van Spanje zondag afleggen tijdens de derde etappe. Die begint en eindigt in Breda. Op de Nieuwe Prinsenkade ging het om negen auto’s en op de Wilhelminastraat om drie. Op het Chasséveld stonden zaterdagavond rond elf uur volgens een 112-correspondent een dikke honderd auto's. Die zouden in de loop van de nacht getakeld worden.

Diverse auto's moesten zaterdagavond door bergingsbedrijven worden weggehaald in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Diverse auto's moesten zaterdagavond door bergingsbedrijven worden weggehaald in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
22.53

Tieners baldadig bij school

Een 14- en 15-jarige jongen uit Sint-Michielsgestel die zich bezighielden met baldadigheden rond een school in die gemeente werden zaterdagavond betrapt. Een wijkagent heeft de twee stevig aangesproken. Wat de twee precies gedaan hebben, is niet bekendgemaakt maar volgens de wijkagent viel de schade mee. De twee zijn overgedragen aan hun ouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!