Liveblog

112-nieuws: Inval in bedrijfsverzamelgebouw • overval op tankstation

22 augustus 2022 om 17:26 • Aangepast 23 augustus 2022 om 09:31
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

19.00

Meisje doet aangifte van huiselijk geweld

Een meisje heeft zich maandagmiddag op het politiebureau in de Reeshof in Tilburg gemeld. Het meisje vertelde de politie dat ze thuis was geslagen. Op vijf verschillende plekken waren rode en blauwe plekken zichtbaar. Volgens het slachtoffertje was de mishandeling net gebeurd. De politie gaat voor het meisje op zoek naar een passende opvangplek en hulp. Ook wordt een strafrechtelijk onderzoek gestart.

18.30

Weer Sprinters tussen Wijchen en Oss

Tussen Wijchen en Oss rijden weer Sprinters. Op het traject reden aan het begin van de avond geen Sprinters vanwege een defecte trein. De extra reistijd bedroeg een uur. Vanaf zeven uur reden alle treinen weer.

17.00

Inval in bedrijvengebouw in Eindhoven op verzoek van Kazachtstan

De FIOD heeft maandagochtend een inval gedaan in een bedrijvengebouw aan de Hooge Zijde in Eindhoven. Dat deed het opsporingsdienst van de belastingdienst op verzoek van de overheid van Kazachstan. Op welk bedrijf de inval gericht was, is niet bekendgemaakt. Omdat het om een buitenlands hulpverzoek gaat, kan de FIOD ook niet zeggen wat de aanleiding is van de inval.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
15.05

UPDATE: de A27 is weer vrij na ongeluk met vrachtwagens

14.45

Overval tankstation Velp, overvaller gepakt

Een man is maandagmiddag aangehouden voor een overval op een tankstation aan de Elftweg in Velp. De overval was om halfdrie en de verdachte ging er te voet met een onbekende buit vandoor. Agenten hebben de overvaller aangehouden op de Zwanenhorst in Grave. De overvaller zou bekend zijn bij de pomphouder. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
14.38

A4 bij Hoogerheide is vrijgegeven na spoedoperatie

De A4 tussen knooppunt Markiezaat en Hoogerheide is om kwart over zes vrijgegeven. Een rijstrook was enige tijd dicht vanwege een spoedoperatie aan de weg. De file is inmiddels opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
13.35

UPDATE: waarschijnlijk tot 15.00 uur vertraging op A27 na ongeluk

Tussen Werkendam en knooppunt Hooipolder moet je wanneer je richting Breda wilt nog altijd rekening houden met een klein uur vertraging. De rechterrijstrook is door het ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken zijn dicht. Volgens Rijkswaterstaat duurt dit waarschijnlijk tot 15.00 uur. Het advies is nog steeds om om te rijden via Den Bosch en Waalwijk (A15, A2, A59) of via Dordrecht (A15, A16).

12.45

Bestuurder (30) overleden na ongeluk op A27

Een automobilist die gisteren gewond raakte bij een ongeluk op de A27 bij Oosterhout is aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een man van 30 uit Werkendam. Dat meldt de politie aan het begin van de middag.

Het ongeluk waarbij twee auto's botsten, gebeurde gisterochtend rond halfacht. Twee slachtoffers moesten door de hulpverleners uit hun auto bevrijd worden. Vanwege de ernst van de situatie landden er twee traumaheli's.

Het ongeluk op de A27 gebeurde rond halfacht zondagochtend (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Het ongeluk op de A27 gebeurde rond halfacht zondagochtend (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
12.40

UPDATE A27: ongeluk zorgt inmiddels voor bijna twee uur vertraging

Door het ongeluk met 3 vrachtwagens op de A27 bij Geertruidenberg is bij knooppunt Hooipolder de rechterrijstrook dicht. Dit zorgt rond kwart voor een voor een vertraging van meer dan honderd minuten wanneer je richting Breda wilt. Het advies is om om te rijden via Den Bosch en Waalwijk of via Dordrecht.

Voor zover bekend raakte er bij het ongeluk niemand gewond. Het ongeval gebeurde in de richting Breda, net voor de afslag naar de A59.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
12.20

Vele eikels worden boom te veel

Het gewicht van vele eikels is een boom in Heeze te veel geworden. Twee takken van de boom aan de Dominee Kremerstraat braken af. De brandweer, onder meer met een hoogwerker, en medewerkers van de gemeente moesten eraan te pas komen om de boel op te ruimen en om ervoor te zorgen dat de situatie weer veilig is.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
12.15

Ongeluk met meerdere vrachtwagens op A27

Een ongeluk met meerdere vrachtwagens op de A27 bij Geertruidenberg zorgt rond het middaguur voor problemen wanneer je richting Breda wilt. De rechterrijstrook is dicht. Iets na twaalf uur is de vertraging ongeveer een half uur. Op de linkerrijstrook begint het op dat moment volgens Rijkswaterstaat weer te rijden.

12.00

Vrachtwagen verliest aanhanger

Een vrachtwagen heeft vanochtend op de oprit naar de A16 bij Prinsenbeek zijn aanhanger verloren. De oprit richting Rotterdam was daarom even dicht. Volgens een 112-correspondent gaf de chauffeur na het ongeluk aan dat hij bijna driehonderd kilometer had gereden toen het mis ging. Alles zou goed zijn aangekoppeld toen hij vertrok. Hoe de aanhanger toch kon los komen, is niet duidelijk.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
10.55

Dode vrouw in huis: geen sprake van een misdrijf

De vrouw die gisteravond dood in een huis aan de Lorentzstraat in Eindhoven werd gevonden, is niet overleden door een misdrijf. Dat is uit onderzoek van de politie gebleken, zo laat ze vanochtend weten. Het onderzoek in het huis is klaar.

LEES OOK: Dode vrouw gevonden in huis Eindhoven, politie doet onderzoek

10.30

UPDATE ongeluk A73: chauffeur onwel geworden

De chauffeur van de vrachtwagen die eerder vanochtend van de weg raakte en naast de A73 in de berm belandde, zou onwel zijn geworden. Dat laat de politie op de plek van het ongeluk weten. Nadat hij van de weg raakte, reed de vrachtwagen nog enkele tientallen meters door in de berm. uiteindelijk belandde de vrachtwagen op zijn kant.

Uiteindelijk wist de chauffeur zelf uit zijn cabine te komen. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De plek van het ongeluk wordt nu afgeschermd. Verkeer kan er gewoon langs. Pas vanavond zal de vrachtwagen geborgen worden. Dit om verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
10.05

UPDATE: Eén rijstrook van de A73 is weer vrij

"Sneller dan verwacht hebben we weer een rijstrook vrij kunnen geven. Je hebt nog vertraging, maar deze neemt af", laat Rijkswaterstaat weten.

Volgens een 112-correspondent kon de chauffeur zelf uit zijn cabine komen. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
09.50

Gekantelde vrachtwagen: A73 dicht

De A73 tussen Boxmeer en Venray-Noord is dicht. Een vrachtwagen is iets voor half tien bij Overloon van de weg geraakt en op zijn zijkant in de berm beland. Veel hulpdiensten zijn naar de plek van het ongeluk gekomen. Onder meer een traumahelikopter landde op de snelweg.

Wil je richting Venlo volg dan vanaf knooppunt Ewijk de borden Eindhoven (A50, A2 en A67). Het is niet duidelijk hoe lang de weg dicht blijft, zo laat de ANWB rond tien uur weten.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
06.41

Ingreep bij huiselijk geweld Veghel

De politie moest gisteren ingrijpen bij een situatie van huiselijk geweld in Veghel. Een zoon, die behoorlijk onder invloed was, had ruzie met een van zijn ouders. Volgens een wijkagent was de veiligheid in het geding. Er werd een tussenoplossing gevonden door de zoon voor overnachting naar een kennis te brengen. "De situatie komt weer onder aandacht van hulpverleners."

06.29

Ruzie op kermis Boxtel gesust

Een wijkagent moest gisteravond een ruzie tussen twee ex-geliefden sussen op de kermis in Boxtel. "Een ex ziet een ander met d'r ex, dan moet je er op slaan...", verzucht een wijkagent op Twitter. De ruzie kon snel worden beëindigd.

04.25

Autobrand in Tilburg

In de Kruidenlaan in Tilburg is vannacht een auto uitgebrand. Dit gebeurde rond twee uur. De auto was geparkeerd op de parkeerplaats bij een flatgebouw. De Tilburgse brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. Ook twee auto's die naast deze auto geparkeerd waren, liepen schade op. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt onderzocht. Twee auto's zijn getakeld door een bergingsbedrijf.

De auto was geparkeerd op een parkeerplaats voor een flat in de Kruidenlaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De auto was geparkeerd op een parkeerplaats voor een flat in de Kruidenlaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto in de Kruidenlaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brandweer bluste de auto in de Kruidenlaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
22.00

Brandweer zaagt afgebroken deel boom in stukken

Aan de Heult in Boxtel is zondagavond spontaan een deel van een boom afgebroken. Brandweermannen hebben de boom vakkundig in stukken gezaagd, zodat die geen gevaar vormde voor mensen in de omgeving.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!