Mathieu van der Poel rijdt weer en is benieuwd hoe goed hij is

24 augustus 2022 om 14:23 • Aangepast 24 augustus 2022 om 17:28
nl
Mathieu van der Poel keert woensdagmiddag terug in het peloton. Na zijn opgave in de Tour de France reed hij geen echte wedstrijden meer. Hij doet mee aan de Druivenkoers in het Belgische Overijse. "Ik heb competitie nodig om te weten waar ik sta."
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Na de Tour reed Van der Poel wat criteriums maar zat hij vooral in de fitnessruimte. “Ik heb de basis getraind, maar nog niet heel intensief. De hardheid probeer ik er nu met koersen in te krijgen."

De 27-jarige Van der Poel stelde teleur in de Ronde van Frankrijk, waar hij meermaals klaagde over een gebrek aan vorm. Naar de oorzaak is het voor de renner gissen.

"Misschien heb ik ook iets te hard getraind."

“Dat is heel moeilijk om specifiek te duiden. Na de Giro heb ik misschien iets te lang zonder fiets gezeten en was ik misschien nog niet klaar voor de hoogtestages. Misschien heb ik ook iets te hard op hoogte getraind, want in de Tour stond ik stil."

De renner van Alpecin-Deceuninck heeft vertrouwen in een succesvolle herstart, zei hij voor de start in Overijse. "Ik denk dat ik wel in orde ben om te koersen, anders had ik hier niet gestaan.”

LEES OOK:

Mathieu van der Poel wint Daags na de Tour in Boxmeer

Mathieu van der Poel stapt af in de Tour de France

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!