Mathieu van der Poel wint Daags na de Tour in Boxmeer

25 juli 2022 om 20:03 • Aangepast 26 juli 2022 om 19:56
nl
Mathieu van der Poel heeft maandagavond in Boxmeer Daags na de Tour gewonnen. De wielrenner, die de Ronde van Frankrijk voortijdig verliet, was de snelste in een eindsprint met twee medevluchters.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De renner trad met zijn zege in de voetsporen van vader Adrie van der Poel, die al langer op de lijst staat van winnaars van het eerste criterium na de Ronde van Frankrijk. Danny van Poppel had hetzelfde kunstje kunnen flikken, vader Jean-Paul was ook al eens de snelste in Boxmeer. Maar hij werd tweede, net voor Pascal Eenkhoorn.

Wachten op privacy instellingen...

Mathieu van der Poel wilde zich vooraf niet uitlaten over zijn winkansen. Wel erkende hij misschien wel de meest uitgeruste deelnemer te zijn. "Ik heb eergisteren pas voor het eerst weer de fiets gepakt. Het zou wat zijn als ik niet voldoende was uitgerust."

"Er is iets misgegaan tijdens de hoogtestage."

Hij vond het wel prettig in Boxmeer te rijden en heeft niet voor niets deelname aan meer criteriums toegezegd. "Ik hou wel van de sfeer van dit soort koersen, die is altijd apart. Maar ook van de wedstrijd. Veel interval, optrekken, inhouden, intensief dus: ik zie het als een aanvulling op mijn training."

Het bevalt hem in ieder geval beter dan de hoogtestage die hij afwerkte tussen de Giro en de Ronde van Frankrijk. "Daar is toen iets misgegaan, was mogelijk te belastend", vertelde Van der Poel, die tijdens de Tour de France de tol moest betalen en vroegtijdig uitviel.

"Ik voel de Tour nog in mijn benen."

Iets meer dan 24 uur na de slotetappe van de Tour de France stond ook Danny van Poppel aan de start van de Ronde van Boxmeer. De enige Brabander die Parijs haalde in de Tour de France. “Ik ben heel blij om hier te zijn, dat dit weer mogelijk is na die coronatijd”, vertelde de wielrenner uit Moergestel. “Ik ben ook blij dat het hier zo goed wordt georganiseerd dat publiek amper bij ons kan komen. Corona is nog niet weg en het seizoen is nog niet voorbij”, voegde hij eraan toe.

De coureur kijkt redelijk tevreden terug op de Tour. “Ik heb verscheidene keren mee kunnen sprinten om de ritzege, was er ook een paar keer dichtbij, maar helaas niks gewonnen. Jongens als Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen zijn zo verschrikkelijk snel.”

“Wel goed dat ik met mijn ploeg in de top vijf ben geëindigd, dat stemt me tevreden. Ik mag dan geen rit hebben gewonnen: de Tour blijft iets speciaals.”

"Als kind droomde ik er al van om ooit mee te kunnen fietsen."

Ook Daags na de Tour betekent iets bijzonders voor Danny van Poppel. “Deze wedstrijd blijft in mijn gedachten zitten als een koers waar ik als kind ook altijd was. En dan wilde ik ook een van die renners zijn. Ik rij hier graag, ook omdat ik weet dat kinderen van nu ervan dromen dat zij over een jaar of vijftien hier kunnen fietsen.”

LEES OOK: Boxmeer loopt uit voor Daags na de Tour: 'Een unieke happening'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!