Mannen met getrokken pistolen opgepakt na schieten met nepmitrailleur

25 augustus 2022 om 14:37 • Aangepast 26 augustus 2022 om 14:32
nl
Agenten met getrokken pistolen hebben woensdagmiddag twee mannen (21 en 23) opgepakt in hun woonplaats Breda. Ze zouden met een nepmitrailleur in het rond hebben geschoten. Uiteindelijk bleek het te gaan om een zogeheten gelblaster. Die is moeilijk te onderscheiden van een echt geweer en wordt volgens de politie steeds vaker gebruikt bij het opnemen van virale TikTok-filmpjes.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie kreeg woensdagmiddag rond kwart voor twee een melding dat er op de Doornboslaan in Breda zou zijn geschoten met een mitrailleur. De schutter zou daarna in een bestelbus zijn gestapt en ervandoor zijn gegaan.

Agenten trokken kogelwerende vesten aan en begonnen een zoekactie. Op de Doornboslaan werd de bestuurder van de bestelbus opgedragen te stoppen. Hij en een inzittende werden door agenten met getrokken wapens opgepakt.

TikTok
Achteraf bleek het tweetal geen mitrailleur maar een 'gelblaster' te hebben gebruikt om mee te schieten. Omdat die net echt lijken, zijn gelblasters verboden in Nederland. Het wapen schiet geen kogels af, maar gelballetjes.

Volgens de politie neemt het gebruik van gelblasters toe door filmpjes op het socialmediaplatform TikTok, waarin gelblasters gebruikt worden om te schieten op andere mensen. De politie onderzoekt of het tweetal in Breda ook een TikTok-filmpje aan het maken was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!