Drama tijdens Solexrace: bezoeker (21) overlijdt bij ongeluk - Omroep Brabant

Drama tijdens Solexrace: bezoeker (21) overlijdt bij ongeluk

28 augustus 2022 om 06:24 • Aangepast 29 augustus 2022 om 09:40
nl
Een bezoeker van de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther is zaterdagnacht om het leven gekomen. Hij probeerde met een aantal vrienden een zware boomstam op te tillen. Dit ging mis. De boomstam kwam bovenop de 21-jarige man uit Deurne terecht.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond twee uur 's nachts. Meteen werden ambulancemedewerkers en een traumaheli opgeroepen, maar het slachtoffer overleed voordat hij naar een ziekenhuis kon worden gebracht.

'Diep onder de indruk en verslagen'
De politie deed na het dodelijke ongeluk onderzoek op het terrein. Daarvoor werd het evenement enige tijd stilgelegd. Inmiddels is de locatie weer vrijgegeven. "Wij gaan uit van een noodlottig ongeluk en doen geen verder onderzoek", laat een woordvoerder weten.

'Diep onder de indruk en verslagen'
De organisatie van het Solexrace Festival laat weten 'diep onder de indruk en verslagen' te zijn. Een woordvoerster geeft aan dat na overleg met de familie van het slachtoffer besloten is het evenement in aangepaste vorm voort te zetten.

Wat die aanpassingen zijn, is zondagmiddag rond half twee nog niet duidelijk. "Daarover zijn we nog in overleg", geeft ze aan. Het programma loopt op dat moment, zoals gepland. Alleen het terrein is zondagochtend wat later opengegaan.

LEES OOK: 24-uurs Solexrace Festival is extra groot terug: 'Zwarte Cross van Brabant'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.