Video

Robin sliep in een hotel om op tijd te zijn voor het Spookslotboek

29 augustus 2022 om 19:00 • Aangepast 8 september 2022 om 16:10
nl
In alle vroegte stonden er maandagochtend al honderden fans te wachten voor de deuren van de Efteling. Zij stonden uren in de rij voor een exclusief boek en speldje van het Spookslot die die ochtend werden verkocht. Robin komt uit Zuid-Limburg en heeft zelfs een nacht in een hotel geslapen om er op tijd bij te zijn: “Het was een totale veldslag vanmorgen. Er vielen mensen flauw in de wachtrij en de beveiliging had het erg druk.”
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Robin ziet het als een stukje afscheid nemen van de attractie. “Het is een onmisbare attractie van de Efteling.”

Fans uit het hele land verzamelden zich bij het attractiepark. Zo ook Lisa: “Ik kom uit de buurt van Rotterdam, dus het was wel even rijden vanmorgen. Maar na drie uur wachten heb ik het. Het duurde even, maar dan heb je ook iets.”

Het zijn belangrijke souvenirs voor de liefhebbers van het Spookslot. Britt vertelt: “Het is een exclusief boek dat alleen deze week verkrijgbaar is. Dat moet je hebben als fan van de Efteling. Ik kom al van kleins af aan in de Efteling en dus ook in het Spookslot.”

De fans die een van de 2500 boeken of 5000 speldjes hebben zijn blij, maar dat gaat niet voor iedereen op.

De Efteling laat in een schriftelijke reactie aan Omroep Brabant weten dat zij niet hadden verwacht dat er zoveel mensen de souvenirs wilden. Ze vinden het jammer dat sommige mensen teleurgesteld moesten worden.

Maar er is goed nieuws, want de Efteling heeft besloten dat er een tweede druk komt. Deze week kan er online nog een bestelling worden gedaan, zodat iedereen de kans heeft om een aandenken te bemachtigen. Wel is er wat geduld nodig, want de extra oplage komt pas in oktober binnen.

Het Spookslot gaat zondag 4 september dicht. De attractie maakt plaats voor een nieuwe griezelattractie die Danse Macabre heet.

LEES OOK: Stormloop op Spookslotboek en speldje van de Efteling: 'Gekkenhuis!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.