Video

Stormloop op Spookslotboek en speldje van de Efteling: 'Gekkenhuis!'

29 augustus 2022 om 09:15 • Aangepast 8 september 2022 om 16:09
nl
Honderden fans van het Spookslot in de Efteling verzamelden zich maandagochtend voor de ingang van het attractiepark. Allemaal in de hoop een boek over hun favoriete attractie te bemachtigen en een speciaal Spookslotspeldje. "Het is een compleet gekkenhuis. Het was eerst dringen bij de ingang en vervolgens rende iedereen als malloten het park in. Alsof hun leven ervan afhing", vertelde fan Bart die wij spraken.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In totaal worden 2500 boeken verkocht en 5000 pins. Volgens Bart, die al ruim voor negen uur in de rij stond, stond hij er samen met honderden anderen. Om negen uur mochten ze naar binnen. De verkoop van de boeken en pins bij het Spookslot, dat gaat verdwijnen, startte om tien uur.

"In eerste instantie mocht je per persoon vijf boeken en vijf pins kopen. Dat aantal werd vanwege de enorme belangstelling al teruggeschroefd naar drie boeken en drie pins", legde Bart uit. Hij denkt desondanks dat er zeker mensen teleurgesteld gaan worden.

Een enorme rij bij de Efteling (foto: Bart Meesters.)
Een enorme rij bij de Efteling (foto: Bart Meesters.)

Stormloop
"Dat het hier druk is, is nog zacht uitgedrukt", vertelde Eftelingfan Pierre. Volgens hem was er sprake van een ware stormloop toen het pretpark maandagochtend openging. "Mijn dochtertje Eva (6) en ik stonden zoals de meesten netjes in de rij, te wachten tot wij aan de beurt waren. Maar een aantal jonge gasten die achteraan stonden, meenden meer te zijn dan de rest. Die renden naar voren en renden de kinderen omver."

Hij kon voorkomen dat Eva viel, door haar snel op zijn arm te nemen. "Ze is wel erg geschrokken, maar inmiddels is ze weer een beetje bekomen van de schrik."

Vervolgens begaven ook Pierre en Eva zich naar de rij om een boek en pin van het Spookslot te bemachtigen. "Het is toch iets unieks van de Efteling dat verloren gaat", legde Pierre uit. "Een stukje geschiedenis. Dus wil je dit bewaren, thuis."

QR-codes
Rond halftwaalf maandagochtend werden aan de mensen in de rij QR-codes uitgedeeld door de Eftelingmedewerkers. Volgens Eftelingfan Bart gebeurt dit omdat er niet genoeg boeken en pins zijn om alle geïnteresseerden tegemoet te komen. Via deze QR-code zouden mensen de gadgets online kunnen bestellen.

"De rij was om halftwaalf namelijk nog steeds enorm", vertelde Bart.

LEES OOK: Robin sliep in een hotel om op tijd te zijn voor het Spookslotboek

Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.
Foto: Bart Meesters.

Zondag 4 september sluit het Spookslot definitief. De attractie maakt plaats voor een nieuwe griezelattractie: Danse Macabre.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.