Radioprogramma 'WAKKER!' helpt gestrande treinreizigers naar hun werk

30 augustus 2022 om 10:18 • Aangepast 30 augustus 2022 om 11:31
nl
Het late moment waarop de grote NS-staking van deze dinsdag werd aangekondigd, rond halfvijf maandagmiddag, stelde een aantal treinreizigers voor een probleem. Voor luisteraars die met de handen in het haar kwamen te zitten, zette het Omroep Brabant-radioprogramma 'WAKKER!' dinsdagochtend de 'Wakker-taxi' in.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Radioproducer Jeroen Heijdeman reed dinsdagochtend luisteraars die zich hadden aangemeld hoogstpersoonlijk naar de plek van bestemming. Een van hen was Kim uit Vught. Zij moest naar haar werk in Oss.

"De bus doet er anderhalf uur over."

"Ik had anders met de bus moeten gaan, maar die doet er anderhalf uur over", legde ze uit. "En het is eigenlijk maar een stukje van twintig minuten!"

Ze werkt bij een autobedrijf. Dan vraag je je toch af... had ze daar niet een auto kunnen lenen voor deze dag? "Daar heb ik niet aan gedacht", moest ze lachend toegeven. "De melding over die staking kwam pas heel laat binnen."

Over de terugweg hoeft ze zich geen zorgen te maken. "Mijn moeder gaf al aan dat zij me wel kan komen ophalen, de 'mama-taxi'. Alleen brengen lukte haar niet, want ze moest 's ochtends vroeg werken."

"Ik zou niet weten hoe ik er anders had moeten komen."

Verder reed Jeroen onder meer Sacha uit Riel naar Gelderland. "Ik moet helemaal naar Nijmegen", vertelde ze. "Ik moet daar helpen als vrijwilliger tijdens een congres over visuele perceptie. Daar komen zo'n 650 neurowetenschappers uit heel Europa en daarbuiten. Ik ga daar koffie en thee halen voor de gasten, zorgen dat de presentaties allemaal kunnen plaatsvinden, de lunch verzorgen... Ik zou niet weten hoe ik er anders zou moeten komen. Met de bus had ik er vier uur over gedaan, dus deze taxi is een uitkomst."

Ook woensdag rijden er geen NS-treinen in Brabant, vanwege een staking. Heeft ze al een idee hoe ze dit probleem dan gaat oplossen?

"Jazeker, ik blijf komende nacht lekker slapen bij iemand in Nijmegen."

LEES OOK: Staking bij NS verrast kleine groep reizigers: 'Er rijdt dus niets? Pff...'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!