Vertel ons wie jouw Brabander van het Jaar 2022 is

3 september 2022 om 18:00 • Aangepast 15 september 2022 om 16:28
nl
Geld ophalen voor een goed doel terwijl je zelf ernstig ziek bent. Een winkeltje runnen waar gezinnen die weinig geld hebben gratis speelgoed mogen uitzoeken. In een verzorgingshuis gaan wonen om mensen met dementie gelukkige momenten te bezorgen. Sommige mensen cijferen zichzelf helemaal weg voor de medemens. Misschien ken jij zulke mensen die wel eens extra in het zonnetje gezet mogen worden.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Daarvoor heeft Omroep Brabant de verkiezing van de Brabander van het Jaar. Dat is iemand die altijd vrijwillig voor anderen klaarstaat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of in actie komt als iemand in nood is. Ken jij zo iemand? Meld die dan nu aan! Uit alle inzendingen kiezen wij vijf genomineerden, die we in het zonnetje gaan zetten tijdens een speciale tv-uitzendingen. Onder de mensen die kanshebbers insturen, worden een aantal Eftelingkaartjes verdeeld.

Stuur een mail met jouw kanshebber naar [email protected]. Vermeld daarin de naam en woonplaats van de kandidaat die je wilt voordragen en leg uit waarom diegene 'Brabander van het Jaar 2022' moet worden. Vergeet ook je eigen gegevens niet, want als degene die jij hebt aangemeld wordt uitgekozen, dan nemen wij contact met je op.

De vijf genomineerden worden uitgenodigd in de Winter Efteling. Daar zal ook bekend worden gemaakt wie zich de Brabander van het Jaar 2022 mag noemen.

Enkele winnaars
Vorig jaar gingen Charles Engelen en Ans van den Broek uit Deurne er met de titel vandoor. Samen runnen ze Pompidom SpeelGOED, een winkeltje waar gezinnen die weinig te besteden hebben gratis speelgoed uit mogen zoeken. Want ieder kind verdient een cadeautje vinden Charles en Ans.

De Brabanders van het Jaar 2021: Charles en Ans uit Deurne (Foto: LDB Production)
De Brabanders van het Jaar 2021: Charles en Ans uit Deurne (Foto: LDB Production)

Ook Teun Toebes uit Best werd Brabander van het Jaar in 2019. Teun won vanwege zijn inzet voor mensen met dementie. Hij creëert geluksmomentjes voor hen en is zelfs in een verzorgingshuis gaan wonen zodat hij nog meer kan betekenen voor deze ouderen.

Teun Toebes is de Brabander van het Jaar 2019
Teun Toebes is de Brabander van het Jaar 2019

Nagellakheld Tijn Kolsteren uit Hapert werd in 2017 postuum benoemd tot ere-Brabander. Tijn haalde met nagels lakken heel veel geld op voor het goede doel, terwijl hij zelf ernstig ziek was. Hij overleed op 6-jarige leeftijd aan hersenstamkanker. Zijn ouders namen de oorkonde voor Tijn in ontvangst.

Tijn wordt ere-Brabander
Tijn wordt ere-Brabander

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.