Geheimzinnig bouwsel in de Rucphense bossen: weet jij wat het is?

30 augustus 2022 om 19:00 • Aangepast 31 augustus 2022 om 10:41
nl
Wie ontrafelt het verhaal achter het mysterieuze bouwwerkje in het Rucphense bos? Al tientallen jaren staat er midden in de natuur een betonnen kolom. Maar niemand lijkt nog te weten waarvoor het bedoeld is. Op social media wordt volop gespeculeerd over wat het zou kunnen zijn.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Vanaf een zandpaadje achter Camping De Posthoorn is nog even goed zoeken voordat je de plek gevonden hebt. Het gevaarte is 3,5 meter hoog en lijkt in een soort krater te staan. Aan de ‘voorkant’ zitten verroeste metalen onderdelen die wel iets weghebben van de restanten van een ladder.

“Geen flauw idee wat het is”, zegt een passerende wandelaar uit Roosendaal. “Ik loop hier regelmatig met mijn honden maar ik weet niet waar dat ding voor heeft gediend. Vroeger zag je het ook beter maar inmiddels ligt het helemaal verscholen tussen de omgevallen bomen.”

Metalen onderdelen aan de betonnen kolom
Metalen onderdelen aan de betonnen kolom

Dat het ding er al lang staat, lijdt geen twijfel: het weer heeft in de loop van de jaren duidelijk vat gehad op het gewapende beton dat hier en daar is afgebrokkeld. Als je heel goed kijkt, zie je dat een deel van de constructie waarschijnlijk ook nog onder de grond verborgen ligt.

Duitse schietbaan uit de Tweede Wereldoorlog

Op Facebook verschillen de meningen over de functie: zo zou het een overblijfsel kunnen zijn van een Duitse schietbaan uit de Tweede Wereldoorlog. Of een plek waar munitie wordt getest en ook een installatie voor grondwatermetingen worden genoemd.

Wilma en Rita denken dat het gevaarte gebruikt werd voor hondentrainingen. Corrie en Thijs weten daarentegen zeker dat het bouwwerkje dienst deed als toilet. Tenslotte houdt Kees het bij wijze van grap op een ‘brievenbus voor de belastingdienst’.

Maar wat is het nu echt? Als jij denkt dat je het weet, kun je het naar ons mailen via [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!