Man schiet in de lucht omdat jongens met gelblaster op voorbijgangers vuren - Omroep Brabant

Man schiet in de lucht omdat jongens met gelblaster op voorbijgangers vuren

31 augustus 2022 om 13:35 • Aangepast 1 september 2022 om 13:21
nl
De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Zundert aangehouden, omdat hij met een vuurwapen in de lucht had geschoten. Dat gebeurde rond half elf op de Mgr. Hopmansstraat in Roosendaal.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man zou in de lucht hebben geschoten, omdat twee jongens in de Doctor Schaepmanlaan met een gelblaster op voorbijgangers schoten. Met een gelblaster worden kleine gel balletjes afgeschoten. Het is niet bekend of de man boos was of dat hij juist mee wilde doen. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

De politie vond een huls en arresteerde de 30-jarige man, maar het vuurwapen is niet gevonden. De voorbijgangers die door de jongens met gelballetjes werden beschoten, deden geen aangifte tegen de twee. De gelblasters zijn wel direct in beslag genomen voor vernietiging.

Het hebben van een gelblaster is niet verboden, maar schieten op voorbijgangers wel, meldt de politie. Behalve dat het een brandende en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen worden geraakt. Ook kan de gelblaster worden aangezien voor een echt wapen, wat meldingen oplevert waar agenten mogelijk met getrokken dienstwapen op afgaan.

LEES OOK:
Mannen met getrokken pistolen opgepakt na schieten met nepmitrailleur

De gelblaster (foto: politie).
De gelblaster (foto: politie).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone