Gakpo in de basis tegen FC Volendam, El Ghazi definitief naar PSV

31 augustus 2022 om 18:01 • Aangepast 1 september 2022 om 17:41
nl
Met nog zes uur te gaan in de transferperiode stijgt de spanning in en rondom Eindhoven. PSV presenteerde nieuwe aanwinst Anwar El Ghazi ruim een uur voor de aftrap tegen FC Volendam. Niet veel later werd ook duidelijk dat Cody Gakpo 'gewoon' in de basis staat voor deze competitiewedstrijd.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De komst van Anwar El Ghazi is geen verrassing. Dinsdag gaf Ruud van Nistelrooij al aan dat zijn komst er goed uit zag. De Nederlandse vleugelaanvaller komt als vervanger voor de langdurig geblesseerde Noni Madueke. Maar de trainer liet doorschemeren dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. "Het is een fantastische toevoeging dat hij op beide vleugels inzetbaar is."

El Ghazi speelde twee jaar voor Ajax, waar hij ook nog in de jeugd speelde. Daarna vertrok hij naar het buitenland, waar hij niet altijd basisspeler was. Sinds 2018 speelt hij in Engeland. Eerst voor Aston Villa, later voor Everton.

Gakpo
Naast de komst van El Ghazi blijft het spannend rondom Cody Gakpo. Southampton is nog altijd geïnteresseerd. Eerder leek PSV vast te houden aan een transfersom van 50 miljoen euro. Hier valt inmiddels over te praten.

De club zit namelijk in de financiële situatie waarbij het biedingen van meer dan 35 miljoen euro moeilijk kan weigeren. Dat bedrag lijkt de Engelse club over te hebben voor de Eindhovenaar.

Transfermarkt
Maar gezien het feit dat Gakpo in de basis begint tegen FC Volendam geeft aan dat er voorlopig geen akkoord is. Een voordeel voor Southampton is dat zij nog tot donderdag middernacht de tijd hebben om spelers aan te trekken. Wil PSV een vervanger halen moet de club 24 uur eerder handelen omdat in Nederland de transfermarkt een dag eerder sluit.

LEES OOK: PSV is bijna rond met El Ghazi: 'Het ziet er heel goed uit'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!