Waarom de Top 900 leuker is dan al die andere muzieklijstjes

1 september 2022 om 20:00 • Aangepast 2 september 2022 om 09:08
nl
De jaarlijkse Top 900 op Omroep Brabant Radio komt eraan! Brabant stemt er ieder jaar massaal voor en dat leidt tot een prachtige lijst, met zestig jaar popmuziek. Vijf reden waarom onze lijst leuker is dan al die andere muzieklijsten.
Profielfoto van Nelleke Arnout
Geschreven door

Wat maakt onze Top 900 zo leuk, als je het vergelijkt met alle lijsten van andere radiostations? Nou, dit:

  • Het gehalte Brabantse muziek. Wij zijn een chauvinistisch volkje. In geen enkele andere lijst vind je zoveel artiesten uit onze eigen provincie. Vorig jaar bestond de helft van de top 10 uit Brabantse artiesten, van Guus tot Gerard en John de Bever tot René Schuurmans.
  • Bohemian Rhapsody van Queen of Hotel California van The Eagles staat bij ons niet standaard op 1. Dat zijn grote klassiekers, maar Brabant gaat al sinds jaar en dag voor het officieuze volkslied 'Brabant' van Guus Meeuwis. Bij alle voorgaande edities stond dat lied op 1. Uiteraard zijn er ook mensen die zich daar aan ergeren, maar dat maakt zo'n lijst nou zo mooi. Alle stemmers bepalen samen de volgorde. Guus heeft overigens sinds vorig jaar wel stevige concurrentie. Danny Vera met 'Rollercoaster' wordt ook zeer gewaardeerd door het publiek.
  • De verschillen zijn veel groter. Het gaat qua genres echt alle kanten op. Van Queen en David Bowie, via Corry Konings en Bertus Staigerpaip, naar nieuwere muziek van Muse, Radiohead en Michael Kiwanuka. Ook daar kun je uiteraard op stemmen.
  • De Top 900 opent elk jaar weer het toplijsten-seizoen. Vervolgens struikel je in het najaar over een Top 1000, 2000 of 4000. Vergeet niet dat je die klassiekers al lekker bij ons hebt kunnen horen. Ideaal tijdens het (thuis)werken.
  • Naast al die klassiekers zijn we ook actueel. Wat dacht je van de liedjes van Flemming? De Brabander scoort hit na hit in de Top 40. Die kan natuurlijk eigenlijk niet ontbreken in de Top 900! Gaat hij het halen?

Het antwoord krijg je vanaf 17 september. Dan zijn alle 900 liedjes een hele week te horen. Vergeet niet te stemmen en zet zeker de radio aan!

Alles volgen rondom de Top 900? Dat doe je op omroepbrabant.nl/top900!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!