Branden in bosgebied bij Deurne vermoedelijk aangestoken

2 september 2022 om 13:29 • Aangepast 12 september 2022 om 16:08
nl
Een natuurbrand donderdag in een bosgebied bij Deurne is vermoedelijk aangestoken. De politie zegt uit te gaan van brandstichting en stelt een onderzoek in.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Het ging om zeker drie brandhaarden in het natuurgebied tussen Deurne en Helmond, die volgens de brandweer donderdagmiddag vlak na elkaar werden gemeld. Donderdag zei een woordvoerder van de brandweer al dit opvallend te vinden, en sloot de politie brandstichting niet uit.

De brandweer had twee branden snel onder controle, maar de derde bleek hardnekkiger. Nadat het sein brand meester was gegeven, was de brandweer nog enige tijd bezig met nablussen.

Peelbrand
Rond Deurne woedde twee jaar geleden een enorme Peelbrand die 800 hectare natuur in de as legde. In de Limburgse Mariapeel ontstond woensdag een zeer grote brand, die zo'n veertig hectare natuur verwoestte.

Het sein brand meester is daar nog steeds niet gegeven. Of de politie daar een onderzoek naar de oorzaak gaat instellen, kon een woordvoerster van de Limburgse politie vrijdag nog niet zeggen. "We kunnen het gebied nog niet in", zei ze.

LEES OOK: Groot deel van Brabant ruikt brandlucht, brandweer legt uit hoe dat komt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!