Liveblog

112-nieuws: vrouw belandt in de sloot • fraudeur op heterdaad betrapt

3 september 2022 om 19:25 • Aangepast 12 september 2022 om 16:52
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.43

Auto vliegt door geluidswal

Een automobilist is op de Huibevendreef in Tilburg de macht over het stuur verloren. Daardoor reed hij door de geluidswal heen. Uiteindelijk belandde de auto op z'n kop in de greppel. Ondanks de klap, raakte er niemand gewond.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
19.20

Bankpasfraudeur betrapt in Zundert

De politie heeft in Zundert een 31-jarige Amsterdammer aangehouden, die verdacht wordt van bankpasfraude en diefstal. Een buurtbewoner zag dat de man zich verdacht gedroeg bij een huis aan de Achtmaalseweg en belde 112. De politie hield hem even later aan en vond in zijn auto een bankpas die op een andere naam stond. Hij bleek de pas eerder deze week in Almere te hebben gestolen, waarna hij 2500 euro opnam.

Na een gesprek met de bewoners van het huis in Zundert bleek dat zij ook online bankpasgegevens hadden gegeven. Waarschijnlijk was de Amsterdammer bij hen hetzelfde van plan als eerder in Almere. Hij is aangehouden voor verder onderzoek.

18.51

Vrouw met auto de sloot in

Een vrouw is op de Jachtlaan in Hank met haar auto in de sloot beland. Ze verloor de macht over het stuur en kwam vervolgens ondersteboven in de greppel terecht. De vrouw raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
15.42

Kapotte vrachtwagen op A67

Een kapotte vrachtwagen zorgde voor een file op de snelweg A67 in de richting van de Belgische grens. Bij Eersel moest verkeer rekening houden met zo'n twintig minuten vertraging. De rechterrijstrook was daar tijdelijk dicht.

13.30

Gat in weg op A27

Vanwege een spoedreparatie aan een gat in de weg is de rechterrijstrook van de snelweg A27 van Breda richting Gorinchem zaterdagmiddag rond kwart over een afgesloten. Dit gebeurde bij Nieuwendijk. Dit leidde rond halftwee tot een file van vijf kilometer, goed voor een vertraging van zo'n dertig minuten.

13.29

Ruzie in relatiesfeer aanleiding steekpartij

De steekpartij die zaterdagochtend plaatsvond aan de Kamperfoeliestraat in Bergen op Zoom is waarschijnlijk het gevolg van een ruzie in de relatiesfeer. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend. Het slachtoffer werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij was niet levensgevaarlijk gewond. De verdachte, een 22-jarige man uit Bergen op Zoom, kon op basis van de beschrijvingen van het slachtoffer in de Kastanjelaan worden aangehouden.

11.47

Man ernstig mishandeld in Eindhoven

Een 37-jarige man is vrijdagavond ernstig mishandeld op het Catharinaplein in Eindhoven. De man kreeg uit het niets een klap op zijn hoofd. Hij viel naar achteren en kwam terecht op een plantenbak. De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De politie denkt dat twee grote mannen verantwoordelijk zijn voor de mishandeling. Ze liepen weg richting de Vestdijk. Ze worden tussen de 25 en 30 jaar oud geschat.

LEES OOK: Zware mishandeling in Eindhoven: man krijgt klap en valt op plantenbak

11.26

Verdachte drama Oud Gastel reed in huurauto

De man die wordt verdacht van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding in Oud Gastel vrijdagavond zit vast vanwege gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Dat laat de politie weten. De 27-jarige Roosendaler reed in een gehuurde Mercedes uit het duurdere segment. Bij de aanrijding kwamen een jongen (8), een meisje (10) en twee volwassen vrouwen om het leven. Een derde kind raakte gewond en is naar het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht.

LEES OOK: Verkeersdrama Oud Gastel: bestuurder reed gevaarlijk en in huurauto

11.13

Beheerder parkeergarage mishandeld

Een beheerder van de parkeergarage Achter de Heuvel in Tilburg is vrijdagnacht mishandeld door een man en vrouw. Hij had tijdens het doen van zijn ronde gezien dat de twee de nacht wilden doorbrengen in de garage. Hij sprak hen daarop aan en vroeg hen te vertrekken. Maar toen hij wat later terugkwam, bleken ze daar geen gehoor aan te geven en ontstond een ruzie en een worsteling. De vrouw (32) uit Zeewolde en de man (40) - die niet is ingeschreven in Nederland - zijn vastgezet.

10.23

Auto brandt uit op Midden-Brabantweg

Een BMW is zaterdagochtend door brand verwoest op de Midden-Brabantweg bij Tilburg, de N261. De bestuurder reed rond kwart over negen van Loon op Zand richting Tilburg, toen hij vlakbij Tilburg-Noord in de achteruitkijkspiegel witte rook zag. Daarop parkeerde hij de auto onder het viaduct van de Burgemeester Letschertweg en stapte uit. Vervolgens zag hij zijn auto in vlammen opgaan. Vermoedelijk was er sprake van een technisch mankement.

De bestuurder stapte uit onder een viaduct bij de Burgemeester Letschertweg en zag zijn auto in vlammen opgaan (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De bestuurder stapte uit onder een viaduct bij de Burgemeester Letschertweg en zag zijn auto in vlammen opgaan (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
10.09

Gewonde bij steekpartij Bergen op Zoom

Iemand is zaterdagochtend gewond geraakt bij een steekpartij aan de Kamperfoeliestraat in Bergen op Zoom. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In de Rooseveltlaan is een verdachte aangehouden. Wat er aan de steekpartij vooraf ging, wordt onderzocht.

10.06

Verduistering deelscooters

Een 16-jarige jongen en een 21-jarige man zijn vrijdagnacht aangehouden op de Roosendaalseweg in Hoeven omdat zij reden op twee gestolen Go Sharing-deelscooters. De twee maakten gebruik van valse sleutels, waarmee de scooters gestart kunnen worden zonder te betalen voor de rit. De jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs en hij reed, net als de 21-jarige man, onder invloed van hennep. Ze hadden losse - vermoedelijk gestolen - accu's bij zich.

09.29

Bermbrand langs A58

Vanwege een bermbrand werd de rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Tilburg om kwart over negen zaterdagochtend korte tijd afgesloten bij Ulvenhout. Rond kwart voor tien kon de rijstrook weer worden vrijgegeven.

08.48

Bosbrand in Geldrop

Aan de Bosrand in Geldrop woedde zaterdagochtend een bosbrand. Volgens een 112-correspondent waren er drie brandhaarden. "Een van de plekken is wat groter." De brand was rond halfnegen onder controle. De brandweer is nog wel even bezig met nablussen.

LEES OOK: Brand in bosgebieden in Son en Geldrop, politie vindt vuurwerk

07.33

Automobiliste zwaargewond in Maren-Kessel

Een automobiliste is vrijdagnacht zwaargewond geraakt op de Hustenweg bij Maren-Kessel, de N625. De 30-jarige vrouw uit Oss raakte in een bocht van de weg, raakte met haar auto meerdere bomen naast de weg en kwam op een fietspad aan de andere kant van de weg tot stilstand. De vrouw werd uit de auto geslingerd. Het motorblok schoot uit de auto. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen.

Hoe de automobiliste van de weg kon raken in Maren-Kessel wordt onderzocht (foto: Bart Meesters).
Hoe de automobiliste van de weg kon raken in Maren-Kessel wordt onderzocht (foto: Bart Meesters).
05.22

Gewonde bij steekpartij Eindhoven

Twee mensen zijn vrijdagnacht aangehouden na een melding van een steekpartij op het Stratumseind in Eindhoven. Die melding kwam rond halfvijf binnen bij de hulpdiensten. Een van de twee was gewond en is opgenomen in een ziekenhuis. Wie hij is, weet de politie nog niet. De recherche is dringend op zoek naar getuigen die meer weten van de vechtpartij of iets hebben gezien.

04.57

Dode bij botsing in Oss

Bij een botsing op de kruising van de Vorstengrafdonk met de Graafsebaan in Oss is vrijdagnacht iemand om het leven gekomen. Twee mensen zijn in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De botsing, waarbij twee auto's betrokken waren, vond rond vier uur 's nachts plaats. Hoe de botsing kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

LEES OOK: Dode bij botsing auto's op kruising in Oss, twee mensen gewond

04.26

Vuurwerk gevonden na brand bos Son

In een bosperceel aan het Dutmellapad in Son woedde vrijdagnacht een felle brand. Het ging om een gebied van dertig bij zestig meter. Het vuur werd rond kwart over twaalf ontdekt. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de brand te bestrijden. De politie vond stukken vuurwerk en onderzoekt of de bosbrand hiermee veroorzaakt is.

LEES OOK: Felle brand in natuurgebied in Son, politie vindt vuurwerk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!