Video

Basisschool in shock na verkeersdrama Oud Gastel: 'Emoties lopen hoog op'

3 september 2022 om 12:52 • Aangepast 13 september 2022 om 17:13
nl
De twee jonge kinderen die vrijdagavond overleden bij het ongeluk in Oud Gastel zaten op basisschool ’t Bossche Hart in Bosschenhoofd. Leerkrachten van die school komen zaterdag samen om het nieuws te verwerken.
Profielfoto van Bart ElzendoornProfielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door
Bart Elzendoorn & Rene van Hoof

“Bosschenhoofd is een hechte en kleine gemeenschap. Dit nieuws is keihard aangekomen”, vertelt Lex Polman van de Borgesiusstichting. Basisschool ’t Bossche Hart valt onder die stichting.

“De emoties lopen hoog op, ook bij de leerkrachten. Die zijn hier bij elkaar om het verdriet te delen.”

Kinderen zouden naar andere school gaan
Volgens Polman zouden de twee kinderen komende maandag op een andere basisschool in Roosendaal beginnen. Hij kon nog niet aangeven hoe ’t Bossche Hart maandag het nieuwe schooljaar gaat beginnen.

De school wil daar eerst voor overleggen met de nabestaanden. Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge, waar Bosschenhoofd onder valt, is zaterdagmorgen op de school geweest om zijn steun te betuigen.

Twee kinderen en twee moeders omgekomen
Het verkeersdrama voltrok zich vrijdagavond rond halfzeven op het kruispunt van de Roosendaalsebaan en de Blauwhekken. Twee jonge kinderen en twee volwassen vrouwen kwamen bij het ongeval om het leven. Een derde kind raakte gewond.

Alle vijf de slachtoffers zaten in dezelfde auto. Het gaat om twee families uit Bosschenhoofd. Een moeder (39), zoon (8) en dochter (10) komen uit één gezin. Het gewonde kind (9) is de dochter van de andere overleden vrouw (42).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!